GearLaunch Blog

May Trends Report

Posted by Stacey Meservy on Apr 4, 2019 9:07:04 AM

For Vietnamese, click here. 

April showers bring May flowers! Or so the saying goes. In May, spring is in full swing and is a fantastic month for sales with both fun and sentimental holidays galore. Don’t forget the graduates either! There’s a lot to celebrate. Find inspiration for your marketing efforts and increase your conversions this May with these top trends!

Top Trends for May

Graduation all month long

Colleges and high schools across the nation are celebrating as family members complete the next level of their education. It’s a time for family gatherings, fun parties and perfect for inspiring a thoughtful gift.

Product Inspiration

Improve conversions with a fun mug designed to be gifted to your customer’s favorite graduate. Help your audience congratulate them for their hard work and exciting future.

gradmug-01_mockup_Handle-on-Left_11oz

 

Marketing Inspiration

Not sure how to market to the families of future graduates? Try using a call to action about the upcoming big day. For example: “Commemorate the class of 2019! Buy now & save.” Give your audience a reason to “act now” when you create your call to action.

May the 4th...be with you

A fun and whimsical holiday to start the month inspired by a love of all things Star Wars! Customers across the U.S. enjoy sharing their love of the films and their favorite characters.

Product inspiration

Help your customers share their love of this zany holiday with a fun T-shirt or coffee mug design. Increase your sales with fun T-shirts designed to appeal to the biggest Star Wars fan.

 

troopbanksy-01-01_mockup_Front_Wrinkled_Athletic-Heather

 

WookieParty-01_mockup_Front_Wrinkled_Black

 

Marketing inspiration

It’s almost #StarWarsDay Remind your customers on FB not to be caught without the force on the 4th! Your call-to-action could say, “Order today and the force will be with you on the 4th!” Or host a competition encouraging your customers to post their May the 4th pictures on Facebook and pick a winner!

Cinco de Mayo

The 5th of May has become one of the most popular Mexican-American holidays. Commemorating Mexican culture and celebrating their victory over France in 1862, many people enjoy making the most of this day. Today, revelers mark the occasion with parades, parties, mariachi music, Mexican folk dancing, and traditional foods. Some of the largest festivals are held in Los Angeles, Chicago, and Houston.

Product Inspiration

Encourage your customers to eat some tacos, attend a parade and join the celebration with a fun and festive T-shirt.

 

Food-Tacos-01_mockup_Front_Wrinkled_Heather-Mint

 

Marketing Inspiration

Increase your conversions when you use bright colors and a clever design. Cinco de Mayo is a day full of fun festive colors and your products should reflect the colorful holiday.

Mother’s Day May 12th

It’s one of the sweetest holidays and also the 3rd largest retail holiday. You won’t want your customers to miss! Remind customers that Mother’s Day is coming soon and they don’t want to forget to celebrate. Watch for our Mother's Day Selling Guide for 2019.

Product Inspiration

Offer your customers a variety of fun and sweet messages for mom’s new favorite mug this Mother’s Day. They’ll want a few ideas so they can pick the right one. Some might be funny, some sincere, and some from the heart.

COFFEEMUGMOMO-01_mockup_Handle-on-Left_11oz

 

Marketing Inspiration

Make sure you are reminding your customers with email reminders about upcoming holidays they won’t want to miss. Let them know they are running out of time to order so they will receive their gifts before it’s too late.

Don’t forget Memorial day on May 27th. It rounds out a month packed with reasons to celebrate. See the calendar below for other fun holidays for your niche market.

 

Need more marketing inspiration? Download our Ebook and learn how to grow your sales through Email!

 

Download Ebook

 ____

Mưa tháng tư mang hoa tháng năm! hoặc có những câu nói tương tự như thế. Tháng Năm là thời điểm mùa xuân tràn ngập khắp nơi và là một tháng tuyệt vời để bán hàng nhân các dịp lễ vui nhộn và nhiều cảm xúc. Bạn cũng đừng quên đây là dịp lễ tốt nghiệp của sinh viên! Có rất nhiều người sẽ ăn mừng vào ngày này. Hãy tìm cảm hứng marketing và tăng tỉ lệ chuyển đổi của bạn trong tháng 5 với những xu hướng hàng đầu dưới đây!

Xu hướng tháng 5

Tháng tốt nghiệp

Các trường cao đẳng và trung học trên toàn quốc sẽ ăn mừng khi các thành viên trong gia đình hoàn thành cấp độ giáo dục tiếp theo. Đây là thời gian cho các cuộc họp mặt gia đình, các bữa tiệc vui vẻ và cũng chính là nguồn càm hứng hoàn hảo để tìm một món quà ý nghĩa.

Sản phẩm Đề xuất 

Cải thiện chỉ số chuyển đổi với một chiếc cốc thú vị được thiết kế để tặng cho khách hàng là sinh viên tốt nghiệp. Hãy giúp người mua của bạn chúc mừng người thân/bạn bè vì đã học hành chăm chỉ và chào đón một tương lai tươi sáng.

gradmug-01_mockup_Handle-on-Left_11oz

Cảm hứng tiếp thị

Bạn không chắc chắn làm thế nào để tiếp thị cho gia đình của sinh viên sẽ tốt nghiệp? Hãy thử sử dụng lời kêu gọi hành động về ngày trọng đại sắp tới. Ví dụ: “Commemorate the class of 2019! Buy now & save.” (Kỷ niệm lễ tốt nghiệp 2019! Hãy mua ngay để lưu giữ những kỉ niệm này). Hãy cho khán giả của bạn một lý do để “hành động ngay bây giờ” khi bạn tạo lời kêu gọi hành động.

Ngày 4/5

Ngày lễ vui vẻ và thú vị để bắt đầu một tháng mới được lấy cảm hứng từ tình yêu dành cho Star Wars! Khách hàng trên khắp nước Mỹ sẽ chia sẻ tình yêu của họ với các bộ phim và các nhân vật họ yêu thích.

Sản phẩm Đề xuất 

Giúp khách hàng của bạn chia sẻ tình yêu của họ trong ngày lễ này với các thiết kế vui nhộn trên áo phông hoặc cốc. Bạn có thể tăng doanh số với những chiếc áo phông vui nhộn được thiết kế để thu hút số lượng lớn người hâm mộ Star Wars.

troopbanksy-01-01_mockup_Front_Wrinkled_Athletic-Heather

WookieParty-01_mockup_Front_Wrinkled_Black

Cảm hứng tiếp thị

Ngày này hầu như dành cho người hâm mộ Star Wars #StarWarsDay. Hãy nhắc khách hàng của bạn trên FB vào ngày 4! Lời kêu gọi hành động của bạn có thể là “Order today and the force will be with you on the 4th!” (May the force be with you là câu nói được trích dẫn trong Star Wars để chúc cá nhân hoặc một nhóm nào đó may mắn) Hoặc bạn cũng có thể tổ chức một cuộc thi để khuyến khích khách hàng của bạn đăng hình ảnh của họ vào ngày 4/5 trên FB sau đó chọn ra người chiến thắng!

Cinco de Mayo

Ngày 5 tháng 5 đã trở thành một trong những ngày lễ phổ biến nhất của người Mỹ gốc Mexico. Đây là ngày lễ kỷ niệm văn hóa Mexico ăn mừng chiến thắng của họ trước Pháp vào năm 1862, nhiều người rất tận hưởng ngày lễ này. Ngày nay, người tham gia lễ đánh dấu dịp này bằng các cuộc diễu hành, tiệc tùng, âm nhạc mariachi, điệu nhảy dân gian Mexico và các món ăn truyền thống. Một số lễ hội lớn nhất được tổ chức tại Los Angeles, Chicago và Houston.

Đề xuất Sản Phẩm 

Khuyến khích khách hàng của bạn ăn bánh tacos, đi diễu hành và tham gia lễ hội với những chiếc áo thun độc đáo và vui nhộn.

Food-Tacos-01_mockup_Front_Wrinkled_Heather-Mint

Cảm hứng tiếp thị

Gia tăng chỉ số chuyển đổi khi bạn sử dụng các thiết kế với màu sắc tươi sáng và thông minh. Cinco de Mayo là một ngày lễ tràn ngập màu sắc vì vậy sản phẩm của bạn nên phản ánh được điều này.

Ngày của Mẹ 5/12

Đây là một trong những ngày lễ ngọt ngào nhất và một trong những ngày bạn chắc chắn sẽ không muốn khách hàng của bạn bỏ lỡ! Theo khảo sát hàng năm của NRF, chi tiêu cho Ngày của Mẹ dự kiến sẽ đạt tổng cộng gần 23,1 tỷ đô la trong năm 2018. Tổng cộng có 86% người Mỹ lên kế hoạch tổ chức Ngày của Mẹ và chi trung bình 180 đô la cho mỗi người. Hãy nhắc nhở khách hàng rằng Ngày của Mẹ sắp đến và họ không quên tổ chức ngày lễ đặc biệt này!

Đề xuất Sản phẩm 

Cung cấp cho khách hàng của bạn những thông điệp vui và ngọt ngào dành cho mẹ. Họ sẽ muốn có một vài ý tưởng để họ có thể chọn chính xác cái họ muốn. Bạn có thể đưa ra một số thiết kế hài hước, một số thể hiện sự chân thành và một số thiết kế với lời nói đến từ trái tim.

COFFEEMUGMOMO-01_mockup_Handle-on-Left_11oz

Cảm hứng tiếp thị

Hãy chắc chắn rằng bạn nhắc nhở khách hàng của mình bằng email về những ngày lễ sắp tới mà họ không muốn bỏ lỡ. Hãy cho họ biết rằng họ sắp hết thời gian để đặt hàng vì vậy họ sẽ nhận được quà tặng trước khi quá muộn.

Và bạn cũng đừng quên ngày tưởng niệm vào ngày 27 tháng 5. Đây sẽ là ngày lễ kết thúc một tháng trọn vẹn. Xem lịch dưới đây để có thêm thông tin về các ngày lễ thú vị khác cho ngách thích hợp của bạn.

Cần thêm cảm hứng tiếp thị? Tải về ebook của chúng tôi và tìm hiểu cách tăng doanh số của bạn thông qua Email!

Download Ebook

 

 

Topics: Holidays, trends

The GearLaunch Blog

We're here to help you grow by providing the latest in:

  • Ecommerce News
  • Marketing Strategy
  • Exclusive insights

 

Subscribe to Email Updates

Recent Posts