GearLaunch Blog

Love at First Site: Setting Your Online Store up for Success This Valentine's Day

Posted by Ngan Ton on Jan 16, 2019 5:00:00 PM
Find me on:

For Vietnamese, click here.

Love it or hate it, Valentine's Day is the first major retail event of the year and now is the time to prepare your marketing and design ideas.

According to the National Retail Federation's annual survey in 2018, U.S. consumers were expected to spend an average $143.56 on Valentine’s Day, an increase from the $136.57 average in 2017. Total spending from last year ($19.6 billion) are the second-highest in the survey’s 15-year history, topped only by the record $146.84 and $19.7 billion seen in 2016. We predict the momentum won't be slowing down this year. 

However, that doesn't mean consumers are just buying anything and everything with hearts on it. You'll still need to put in the time and work to create promotions that drive conversion. With careful research and planning, your store stands a good chance at receiving plenty of love from shoppers this Valentine's Day.

To help you get started on the right foot, we've put together this guide. From popular products to trendy designs, we'll cover critical components to maximizing your sales potential this February.

1. Research

Careful research will help you fine-tune your product selection and better target audiences. Because shopping habits, especially on Valentine's Day, have changed significantly over the years, you'll have a larger pool of products and shoppers to choose from. Gift givers aren't just shopping for a significant other anymore—you'll need to also consider different gifts for pets, co-workers, classmates, and more!

The other surprising gift recipient is the self-gifter. According to the NRF, about 3 in 10 adult consumers who indicated they were not celebrating still had some type of "celebration" plans. This can include anything from treating themselves to something special, purchasing "anti" Valentine's Day gifts, or planning a get-together with family/friends. The 18-24 year old demographic is most likely to "celebrate" with these activities.

TLDR: You need to diversify your products and the type of audiences you target. What are some safe products to start with? Try funny tshirts, mugs, pillows, phone cases, and wall decor.

2. Design Inspiration

For traditional online retailers, seasonal products can be a hit or miss. Fortunately with print-on-demand, you have far more freedom to test new designs. For Valentine's Day, we recommend helping shoppers express their love for significant others, pets, co-workers, classmates, themselves, etc. 

If you need some help getting started, here are a few examples for inspiration:

 

Matching couples tees

Matching couples t-shirts

Mugs for pet loversMugs for pet lovers

home decor for loversHome decor for lovers

funny giftsFunny gifts

Tip: Matching products like the ones shown above are great for cross-sell promotions.

3. CTAs

For couples 

 • Give your love a gift from the heart. 
 • Make this one special, just like them. Order by [date] for by-Valentine's Day delivery.
 • It says everything you want to say. Shop now.

For singles

 • No Partner? No Problem. Shop Valentine's Gifts To Give Yourself!
 • Me-Day gifts are here! Shop now and save!
 • You do you, boo. Get the gifts you deserve.

For everyone else

 • Give your coworkers the Valentine they REALLY deserve
 • Make this Valentine's Day special with our new arrivals
 • Thoughtful gifts, delivered by Valentine's

4. Marketing

Put on something sexy

Give your brand a temporary Valentine's Day themed makeover by sprucing up your header images, ad creatives, and social media banners. A little loving spirit can go a long way in motivating customers to buy.

Show some love

One of the most effective ways to generate sales during any holiday is with holiday-specific sales. Give your customers a good reason to buy with discount prices, promotional offers, or even free shipping.

Lend a hand

The search for "the perfect Valentine's Day gift" will begin to spike in the coming weeks. Get ahead of the curve by creating your own gift guides. One-up the competition by getting even more specific with guides like "10 best gifts for guys who fish" or "10 best gifts for fitness girls."

Don't forget about email

Email campaigns are the most direct path to purchase. To run successful Valentine's Day email campaigns, don’t forget to set up follow-up and re-engagement emails. Like any other shopping event, V-Day shoppers are equally likely to abandon their carts before checkout.

New call-to-action

-----

YÊU TỪ CÁI NHÌN ĐẦU TIÊN: THIẾT LẬP CỬA HÀNG CHO NGÀY LỄ VALENTINE

Dù bạn có thích ngày lễ này hay không thì Valentine là sự kiện bán lẻ lớn đầu tiên trong năm và bây giờ chính là lúc để bạn chuẩn bị ý tưởng marketing và thiết kế.

Theo khảo sát hàng năm của Liên đoàn Bán lẻ Quốc gia năm 2018, người tiêu dùng Mỹ dự kiến sẽ chi trung bình 143,56 đô la vào Ngày Valentine, tăng từ mức trung bình 136,57 đô la năm 2017. Tổng chi tiêu trong năm ngoái (19,6 tỷ đô la) cao thứ hai trong lịch sử của cuộc khảo sát 15 năm, đứng đầu với kỷ lục chi tiêu bình quân 146,84 đô la và tổng chi tiêu 19,7 tỷ đô la được ghi nhận trong năm 2016. Chúng tôi dự đoán đà tăng sẽ không chậm lại trong năm nay.

Tuy nhiên, điều đó không có nghĩa là người tiêu dùng sẽ mua bất cứ thứ gì có hình trái tim trên đó. Bạn vẫn sẽ cần dành thời gian và công sức để tạo ra các chương trình khuyến mãi gia tăng chuyển đổi. Với sự nghiên cứu và lập kế hoạch cẩn thận, cửa hàng của bạn sẽ có cơ hội tốt để nhận được sự ủng hộ từ người mua sắm trong Ngày Valentine này.

Để giúp bạn bắt đầu tốt hơn, chúng tôi đã tập hợp bản hướng dẫn dưới đây. Từ các sản phẩm phổ biến đến các thiết kế hợp thời trang, chúng tôi sẽ gói gọn các thành phần quan trọng để tối đa hóa tiềm năng bán hàng của bạn trong tháng 2 này.

1. NGHIÊN CỨU

Việc nghiên cứu kỹ sẽ giúp bạn tinh chỉnh lựa chọn sản phẩm và khách hàng mục tiêu tốt hơn. Bởi vì thói quen mua sắm, đặc biệt là vào Ngày Valentine, đã thay đổi đáng kể qua nhiều năm, bạn sẽ có nhóm sản phẩm và người mua sắm lớn hơn để lựa chọn. Người tặng quà không chỉ mua sắm cho một người quan trọng nữa mà bạn sẽ cần phải cân nhắc thêm các món quà khác nhau cho thú cưng, đồng nghiệp, bạn cùng lớp và hơn thế nữa!

Điều ngạc nhiên là sẽ có người tự tặng quà cho mình. Theo NRF, khoảng 3 trong 10 người tiêu dùng trưởng thành cho biết mặc dù họ không mừng ngày Valentine nhưng họ vẫn có một số kế hoạch để "kỷ niệm". Điều này có thể bao gồm bất cứ điều gì từ việc tự tưởng thưởng cho bản thân điều gì đó đặc biệt, mua quà tặng "anti" ngày Valentine hoặc lên kế hoạch gặp gỡ gia đình/ bạn bè. Độ tuổi từ 18-24 rất có thể sẽ "ăn mừng" với các hoạt động này. 

Tóm lại: Bạn cần đa dạng hóa sản phẩm và đối tượng mục tiêu mà bạn nhắm đến. Một số sản phẩm an toàn để bắt đầu là gì? Hãy thử các loại áo phông ngộ nghĩnh, cốc, gối, vỏ điện thoại và trang trí tường.

2. CẢM HỨNG THIẾT KẾ

Đối với các nhà bán lẻ trực tuyến truyền thống, các sản phẩm theo mùa có thể là một cú hít hit hoặc sẽ bỏ lỡ. May mắn thay, với ngành in theo yêu cầu (POD), bạn thoải mái hơn để thử nghiệm các thiết kế mới. Đối với Ngày Valentine, chúng tôi khuyên bạn nên giúp người mua hàng thể hiện tình yêu của họ đối với những người quan trọng khác như vật nuôi, đồng nghiệp, bạn cùng lớp, bản thân, ...

Nếu bạn cần một số gợi ý để bắt đầu, đây là một vài ví dụ cho bạn cảm hứng:

Matching couples teesÁo thun cho cặp đôi

Mugs for pet loversCốc cho người yêu thú cưng

home decor for loversVât dụng trang trí nhà cho người yêu

funny giftsQuà tặng hài hước

 

Mẹo: Kết hợp các sản phẩm gợi ý bên trên cũng là một trong các cách để cross-sell tuyệt vời.

3. GỢI Ý

Cho cặp đôi

 • Give your love a gift from the heart. (Dành tặng cho người bạn yêu thương món quà từ trái tim)

 • Make this one special, just like them. Order by [date] for by-Valentine's Day delivery. (Dành tặng điều đặc biệt, cho người đặc biệt. Đặt trước [ngày] để kịp nhận cho ngày Valentine)

 • It says everything you want to say. Shop now. (Món quà nhắn gửi những lời yêu thương bạn muốn nói. Mua ngay)

Cho người độc thân

 • No Partner? No Problem. Shop Valentine's Gifts To Give Yourself! (Chưa tìm được một nửa còn lại? Không thành vấn đề. Hãy mua tặng bản thân một món quà Valentine!)

 • Me-Day gifts are here! Shop now and save! (Quà cho Ngày của Tôi! Hãy mua ngay!)

 • You do you, boo. Get the gifts you deserve. (Dành tặng bản thân món quà bạn xứng đáng được nhận)

Cho người khác

 • Give your coworkers the Valentine they REALLY deserve! (Dành tặng món quà Valentine cho đồng nghiệp thật sự của bạn!)

 • Make this Valentine's Day special with our new arrivals! (Hãy làm cho ngày Valentine trở nên đặc biệt cùng sản phẩm mới của chúng tôi!)

 • Thoughtful gifts, delivered by Valentine's (Món quà chân thành, được gửi bởi Valentine)

4. MARKETING

Mang đến sự quyến rũ

Trang trí cho thương hiệu của bạn theo chủ đề ngày Valentine bằng cách làm nổi bật hình ảnh tiêu đề, quảng cáo và biểu ngữ truyền thông xã hội của bạn. Một chút tinh thần yêu thương có thể giúp bạn đi một chặng đường dài trong việc thúc đẩy khách mua hàng.

Thể hiện tình yêu 

Một trong những cách hiệu quả nhất để tạo doanh số trong bất kỳ ngày lễ nào là bán hàng theo ngày lễ cụ thể. Cung cấp cho khách hàng của bạn một lý do để mua sản phẩm bằng cách giảm giá, khuyến mại hoặc thậm chí miễn phí vận chuyển.

Đưa ra gợi ý

Việc tìm kiếm "món quà hoàn hảo cho ngày Valentine" sẽ bắt đầu tăng đột biến trong những tuần tới. Bạn có thể đi đường tắt bằng cách tạo ra các hướng dẫn quà tặng của riêng bạn. Hãy tăng tính cạnh tranh bằng cách trở nên cụ thể hơn với các hướng dẫn như "10 món quà tuyệt vời nhất cho những chàng trai thích câu cá" hoặc "10 món quà hoàn hảo nhất cho các cô gái yêu thích vận động".

Đừng quên email 

Các chiến dịch email là con đường trực tiếp nhất để mua hàng. Để chạy các chiến dịch email trong ngày Valentine thành công, đừng quên thiết lập các email theo dõi và tái tương tác. Giống như bất kỳ sự kiện mua sắm nào khác, người mua sắm cho ngày Valentine cũng có khả năng từ bỏ giỏ hàng của mình trước khi thanh toán.

New call-to-action

Topics: Design, Tips and Tactics, Holidays

The GearLaunch Blog

We're here to help you grow by providing the latest in:

 • Ecommerce News
 • Marketing Strategy
 • Exclusive insights

 

Subscribe to Email Updates

Recent Posts