GearLaunch Blog

How to Increase Your Sales with Galentine's Day Marketing

Posted by Stacey Bishop on Jan 14, 2020 8:00:00 AM

For Vietnamese, click here. 

While most marketers are focused on Valentine’s Day for their February marketing strategy, there’s another day that provides equal opportunity for maximizing sales online. The day before Valentine’s Day has rapidly become recognized as Galentine’s Day.

What is Galentine’s Day and how can it help your sales in the month of February? Read on and discover the value behind this zany new holiday.

What is Galentine’s Day?

Galentine’s Day is an American phenomenon gradually gaining in popularity. It was coined by the character Leslie Knopes during season two of Parks and Recreation. Amy Poehler’s character, Leslie Knopes explains, "Every February 13, my lady friends and I leave our husbands and our boyfriends at home, and we just come and kick it, breakfast-style. Ladies celebrating ladies. It's like Lilith Fair, minus the angst. Plus frittatas."

It’s grown from being almost a joke holiday to being semi-serious and online sales are proof this crazy cultural holiday sparked by an American sitcom is gaining traction. 

Galentine’s Day is all about women supporting women. Retailers and even florists are embracing this unofficial holiday with products, cards, and specials for women the day before Valentine’s Day. So if you want to increase your sales during the month of February, consider marketing for both Valentine’s Day and Galentine’s Day. 

4 Marketing ideas to increase sales

Create a Discount Email Campaign

According to a study done by Adestra, more than 7 out of 10 consumers in the US prefer to receive brand communications in their email. Having an email strategy is important for your ecommerce businesses. It provides you direct access to your audience and consumers love feeling connected to their favorite brands. This Galentine’s day meet your customers in their inbox with an awesome discount offer. 

OlayGalentine

Design Products and Encourage Self-Love or BFF Love

BFF brunch on February 13th has become the top way for women to celebrate Galentine’s Day. Inspired by the sitcom, ladies everywhere get together and celebrate friendship and camaraderie among women. Consider a BFF design, BFF necklaces, or a “Be my Galentine” Tshirt. Remember, it’s about ladies celebrating ladies and you’ll want your designs to reflect that sentiment. 

Need more inspiration? Try searching Pinterest for design ideas! 

GLPinGalent

Boost Your Social Media

There are over 500,000 posts on Instagram with the hashtag #GalentinesDay. Social media LOVES the unofficial holiday and it is an opportunity to stand out and do something different. One example of a brand taking advantage of the day is Garnier. They host giveaways and discounts in honor of the ladies celebrating. 

GalentineSocialMedia

Other ways to use social media leading up to the holiday could include:

  • Funny memes or videos
  • Images that showcase your Galentine’s Day products
  • An infographic with relevant info about this unofficial holiday

Promote Early and Often

Whatever you do, it’s important to start raising awareness of your upcoming campaigns early and often. One spur of the moment email or social post will hardly create excitement, however, a well-thought-out strategy is sure to captivate the ladies in your audience. Even Disney has jumped on the Galentine’s Day bandwagon with social media posts on Instagram that starts well before the designated holiday. 

DisneyGalentine

While Galentine’s Day may not be an official holiday, marketers looking to make a splash online or simply stand out from the competition will benefit by focusing on this nontraditional holiday. Start driving traffic to your store now to make the most out of your marketing. 

Take a look at the top design trends for 2020 and get started selling! 

 

-------

 

Làm cách nào để gia tăng doanh số bán hàng trong ngày Lễ tình bạn- Galentine’s Day

Trong tháng 2,  khi hầu hết các nhà tiếp thị tập trung vào ngày Lễ tình nhân, còn có một ngày khác cũng có thể mang đến cơ hội tối đa hóa doanh số bán hàng trực tuyến của bạn. Một ngày trước Lễ tình nhân đã nhanh chóng được công nhận là ngày Lễ tình bạn – Galentine’s Day. 

Galentine’s Day là gì và làm cách nào để gia tăng doanh số bán trong tháng 2? Hãy đọc và khám phá giá trị đằng sau ngày lễ đặc biệt này nhé. 

Lễ tình ban- Galentine’s Day là gì? 

Ngày Galentine là một hiện tượng của Mỹ và dần trở nên phổ biến. Nhân vật Leslie Knopes trong phần 2 bộ phim sitcom nổi tiếng Parks and Recreation đã tạo nên ngày này. Nữ diễn viên chính Amy Poehler vai Leslie Knopes chia sẻ rằng” Vào ngày 13 tháng 2, hội chị em chúng tôi để chồng và bạn trai ở nhà, chỉ những cô gái ăn mừng cùng nhau theo cách của chúng tôi.” 

Từ một ngày lễ vui đùa dần trở thành một ngày lễ nghiêm túc, ngành bán hàng trưc tuyến đã ủng hộ cho ngày lễ điên rồ này càng trở nên có sức hút từ một bộ phim sitcom Mỹ. 

Ngày Galentine (từ ghép của Girlfriend và Valentine) là ngày lễ kỷ niệm tình bạn dành cho phái nữ. Các nhà bán lẻ và thậm chí các cửa hàng hoa đã đón nhận ngày lễ này với các sản phẩm, thẻ, những món hàng đặc biệt dành cho phái nữ trước ngày Lễ tình nhân. Vì vậy, nếu bạn muốn gia tăng doanh thu suốt tháng 2, hãy cân nhắc chiến dịch tiếp thị cho cả ngày Valentine và Galentine. 

Sau đây là 04 ý tưởng tiếp thị để gia tăng doanh số

Tạo chiến dịch email giảm giá 

Theo một nghiên cứu được thực hiện bởi Adestra, 7 trên 10 người tiêu dùng Mỹ thích nhận thông tin sản phẩm qua email của họ. Chiến lược tiếp thi qua email khá quan trọng đối với các doanh nghiệp thương mại điện tử. Bằng cách này, bạn có thể cung cấp thông tin trực tiếp đến khách hàng, đồng thời người tiêu dùng cũng thích cảm giác được kết nối với các thương hiệu mà họ yêu mến. Ngày Galentine là dịp cung cấp ưu đãi giảm giá tuyệt vời cho khách hàng của bạn qua email. 

OlayGalentine


Những sản phẩm với thiết kế tôn vinh tình bạn hoặc yêu thương chính mình 

Một buổi ăn xế sáng vào ngày 13 tháng 2 đã trở thành cách tốt nhất để các cô gái ăn mừng ngày Galentine. Lấy cảm hứng từ bộ phim sitcom, các quý cô ở khắp nơi tụ họp và ăn mừng tình bạn cùng nhau. Hãy nhớ rằng, đây là dịp những người phụ nữ tôn vinh những người phụ nữ, vậy nên những thiết kế của bạn nên phản ánh tình cảm đó. 

Nếu bạn cần thêm nguồn cảm hứng thiết kế , hãy thử tìm kiếm trên Pinterest. 

GLPinGalent

 

Tăng cường tương tác trên phương tiện truyền thông xã hội

Có hơn 500,000 bài đăng trên Instagram với hashtag #GalentinesDay, các phương tiện xã hội YÊU THÍCH ngày lễ không chính thức này và đây là một cơ hội để bạn làm điều gì đó khác biệt. Một ví dụ về một thương hiệu đã tận dụng lợi thế trong ngày Galentine. Họ đã tổ chức tặng quà và giảm giá để tôn vinh những người phụ nữ. 

GalentineSocialMedia

Một số cách khác để sử dụng phương tiện truyền thông xã hội dẫn dắt ngày lễ này bao gồm: 

  • Video hài hước 
  • Hình ảnh giới thiệu sản phẩm ngày Galentine của bạn
  • Bảng infographic với các thông tin liên quan về ngày lễ không chính thức này

Quảng bá sớm và thường xuyên 

Bất kể bạn làm gì, điều quan trọng là hãy bắt đầu nâng cao nhận thức về các chiến dịch sắp tới một cách sớm và thường xuyên. Một khoảnh khắc của email hoặc bài đăng trên mạng xã hội sẽ khó tạo ra hứng thú, tuy nhiên, một chiến lược được cân nhắc kỹ lưỡng chắc chắn sẽ làm say đắm các quý cô của chúng ta. Thậm chí, Disney cũng đã quan tâm đến ngày Galentine với các bài đăng trên mạng xã hội như Instagram để nắm bắt ngày lễ này. 

DisneyGalentine

 

Mặc dù ngày Galentine có thể không phải là ngày lễ chính thức, nhưng các nhà tiếp thị muốn tạo ra sự giật gân online hay đơn giản tạo sự nổi bật so với đối thủ bằng cách tập trung vào ngày lễ không điều kiện này. Hãy bắt đầu dẫn hướng lưu lượng truy cập đến cửa hàng của bạn ngay bây giờ để tối đa hóa hoạt động tiếp thị của mình. 

Hãy xem lại Top xu hướng thiết kế năm 2020 và bắt đầu việc bán hàng nào! 

 

Topics: Marketing

The GearLaunch Blog

We're here to help you grow by providing the latest in:

  • Ecommerce News
  • Marketing Strategy
  • Exclusive insights

 

Subscribe to Email Updates

Recent Posts