GearLaunch Blog

5 Holiday Email Campaigns You Can Start Planning Now

Posted by Ngan Ton on Oct 5, 2018 9:00:00 AM
Find me on:

For Vietnamese, please click here.

Regardless of constant speculation on the death of email marketing, it remains a leader in generating conversions—especially for holiday marketing campaigns. Customers don't mind receiving promotional emails from brands they trust. In fact, 76% of consumers prefer to buy from a brand they're familiar with.

Avoid getting discouraged if your sales and email engagement statistics don’t quite line up. Even though the numbers may not show it, the presence of your ecommerce emails are still contributing to you staying top-of-mind. This is called the “nudge effect.” Landing in their inbox, whether or not they open your emails, can indirectly influence their visiting your store and making a purchase.To maximize the nudge effect, use succinct and eye-catching subject lines (e.g. "$10 off every $50 Purchase. Today only!"). Having read all they needed, the reader may not even open the email, and instead will head directly to your store. For more tips on holiday subject lines, check out this post.

To help you begin strategizing your email marketing campaigns, here are 5 holiday email campaigns you can start planning now.

1. Free Shipping

Called the “Amazon Effect,” consumers now expect fast shipping at little to no cost. We don’t advise you go full Amazon and offer free 2-day shipping year-round, but offering free shipping for a limited time can push a shopper from the consideration stage to conversion.

According to an Internet Retailer survey, 57.4% of online retailers already offer free shipping over a certain value (e.g. Free shipping on all order over $35). Consider this option when you can’t extend free shipping to every order.

Here are some of the ways free shipping deals can actually benefit you:

 • Available only for a limited time: stimulate on-time orders
 • On all orders over a certain value: encourage larger order sizes
 • In exchange for emails: build your email marketing list
 • On select items: boost sales for less popular items
 • Abandoned cart: close the deal

2. New Arrivals

Product launches present a great reason for emailing your subscribers. Wait until the holidays and you can make an entire event out of it. Be sure to include plenty of visuals and detailed product info.

3. Best Seller Deals

Best sellers are products made popular by your existing customers, so deals on best sellers are best targeted at newcomers. Keep in mind that you face a challenge when it comes to attracting a new buyer—price. Your deal needs to be low enough that shoppers squash their doubts and buy, but also high enough that you can still turn a profit.

4. Cyber Weekend deals

Year over year, consumer shopping habits continue to shift to the web, creating ever growing opportunities for online retailers on “Cyber Weekend”—sales aren't just peaking on Black Friday and Cyber Monday, they span the whole weekend and often start even before Thanksgiving. You can set a start date that works best for you, but it definitely is not a weekend you want to miss.

5. Last-Minute Deals

As long as there are holidays, there will be last-minute shoppers. While 35% of consumers plan to start their holiday shopping before Thanksgiving, 32% will wait until December. Keep these last-minute shoppers in mind and send a reminder email of your absolute last day to purchase products with by-Christmas delivery.

If you’re feeling particularly mischievous, remind them of the disappointed friends and family who won't receive a special gift.

New call-to-action

----------

5 EMAIL TIẾP THỊ BẠN CÓ THỂ BẮT ĐẦU LÊN KẾ HOẠCH NGAY HÔM NAY

Bất kể những suy đoán liên tục về sự suy thoái của việc tiếp thị qua email thì đây vẫn là một trong những công cụ hàng đầu trong việc tạo ra các chuyển đổi - đặc biệt đối với các chiến dịch tiếp thị cho các chương trình khuyến mãi. Khách hàng không ngại nhận email quảng cáo từ các thương hiệu mà họ tin tưởng. Trên thực tế, 76% người tiêu dùng mua sản phẩm từ thương hiệu họ quen thuộc.

Đừng chán nản nếu các số liệu thống kê kinh doanh và email tương tác của bạn không như mong muốn. Mặc dù các con số có thể không hiển thị tuy nhiên sự hiện diện của các email vẫn đang đóng góp rất lớn để khách hàng nhớ đến bạn. Đây được gọi là "hiệu ứng dịch chuyển nhẹ nhàng". Khi bạn gửi email đến hộp thư của khách hàng, cho dù họ có mở email hay không thì điều này có thể gián tiếp ảnh hưởng đến việc họ truy cập vào cửa hàng và mua hàng của bạn.

Để tối đa hóa hiệu ứng này, hãy sử dụng các dòng tiêu đề ngắn gọn và thu hút (ví dụ: "Giảm 10 đô la cho mỗi đơn hàng 50 đô la. Chỉ áp dụng ngày hôm nay!"). Hãy để tất cả những gì khách hàng cần ngay tiêu đề, người đọc có thể thậm chí không cần mở email, và thay vào đó sẽ trực tiếp đến cửa hàng của bạn. Để biết thêm mẹo viết các dòng tiêu đề, bấm tại đây để xem bài viết.

Nhằm giúp bạn bắt đầu lên chiến lược cho các chiến dịch tiếp thị qua email, dưới đây là 5 chiến dịch email mà bạn có thể bắt đầu lập kế hoạch ngay bây giờ.

1. MIỄN PHÍ VẬN CHUYỂN

Được gọi là “Hiệu ứng Amazon”, người tiêu dùng ngày nay mong muốn hàng hóa vận chuyển nhanh chóng với chi phí thấp. Chúng tôi không khuyên bạn nên thực hiện 100% như Amazon và cung cấp miễn phí vận chuyển trong vòng 2 ngày suốt năm, nhưng việc giao hàng miễn phí trong một thời gian giới hạn có thể đẩy nhanh quá trình khách hàng xem xét sang quyết định mua hàng.

Theo khảo sát của Nhà bán lẻ trên Internet (Internet Retailer), 57,4% nhà bán lẻ trực tuyến giao hàng miễn phí trên một giá trị nhất định (ví dụ: Giao hàng miễn phí cho tất cả đơn hàng trên 35 đô la). Hãy cân nhắc lựa chọn này khi bạn không thể giao hàng miễn phí cho mọi đơn đặt hàng.

Dưới đây là một số cách thức giao hàng miễn phí thực sự có thể mang lại lợi ích cho bạn:

 • Chỉ có sẵn trong một thời gian giới hạn: kích thích các đơn đặt hàng đúng hạn
 • Đơn đặt hàng lớn hơn giá trị nhất định: khuyến khích đơn đặt hàng lớn hơn
 • Khách hàng cung cấp email: tạo danh sách email tiếp thị cho bạn
 • Chỉ áp dụng với một số mặt hàng nhất định: tăng doanh thu cho các mặt hàng ít phổ biến hơn
 • Giỏ hàng chưa được thanh toán: chốt giao dịch

2. HÀNG MỚI VỀ

Việc ra mắt sản phẩm mới là lý do tuyệt vời để gửi email cho người đăng ký email của bạn. Hãy đợi đến các dịp lễ để bạn có thể tận dụng tối đa các sự kiện đặc biệt này. Bạn phải đảm bảo rằng thông tin gửi đến khách hàng bao gồm nhiều hình ảnh và thông tin sản phẩm chi tiết.

3. KHUYẾN MÃI VỚI SẢN PHẨM BÁN CHẠY

Sản phẩm bán chạy nhất là các sản phẩm phổ biến được khách hàng hiện tại của bạn ưa chuộng, vì vậy khuyến mãi cho những sản phẩm này sẽ giúp bạn nhắm đến khách hàng mới một cách tốt nhất. Hãy nhớ rằng bạn phải đối mặt với một thách thức khi đề cập đến vấn đề thu hút khách hàng mới — giá cả. Khuyến mãi của bạn cần đủ thấp để người mua bỏ qua tất cả những nghi ngờ và quyết định mua hàng, nhưng cũng đủ cao để bạn vẫn có thể có lợi nhuận.

4. KHUYẾN MÃI CYBER WEEKEND

Theo thời gian, thói quen mua sắm của người tiêu dùng tiếp tục chuyển sang mua sắm trực tuyến tạo ra cơ hội ngày càng tăng cho các nhà bán lẻ trực tuyến trên “Cyber Weekend” – doanh số không chỉ tăng cao vào các ngày Black Friday và Cyber Monday mà kéo dài cả tuần và thường bắt đầu thậm chí trước Lễ Tạ Ơn. Bạn có thể chọn ngày phù hợp nhất với bạn, nhưng ngày cuối tuần chắc chắn là ngày mà bạn không nên bỏ lỡ.

5. KHUYẾN MÃI PHÚT CHÓT

Miễn là có khuyến mãi, sẽ có những người mua sắm vào phút chót. Trong khi 35% người tiêu dùng có kế hoạch bắt đầu mua sắm trước ngày Lễ Tạ Ơn thì có đến 32% sẽ đợi đến tháng 12. Hãy gửi email nhắc những khách hàng mua sắm phút chót về ngày cuối cùng mua sản phẩm để được giao hàng vào dịp Giáng sinh, để bạn bè và người thân của họ sẽ không cảm thấy thất vọng khi không nhận được món quà nào trong các dịp đặc biệt này nếu họ đặt hàng trễ.

New call-to-action

Topics: Tips and Tactics, Holidays, Marketing

The GearLaunch Blog

We're here to help you grow by providing the latest in:

 • Ecommerce News
 • Marketing Strategy
 • Exclusive insights

 

Subscribe to Email Updates

Recent Posts