GearLaunch Blog

October Trends Report: The Halloween Guide

Posted by Stacey Bishop on Sep 3, 2019 8:00:00 AM

For Vietnamese, click here. 

Halloween has grown in popularity over the years and in 2018 grossed nearly 9 billion dollars in sales. That works out to be about $86.79 spent per person celebrating the holiday. Ecommerce isn’t getting left out of the equation. Nearly 3 billion of all Halloween sales are online. There’s a large potential for online businesses when it comes to marketing for Halloween, targeting very niched demographics, and boosting revenue before the major holiday season. 

What you need to know about Halloween for ecommerce

Compared to other major holidays, Halloween is relatively inexpensive. Consumers love the low-pressure celebration and the affordability of the holiday means more shoppers are willing to open their pocketbooks. 

What do consumers spend? One poll shows that purchasing trends for Halloween are: 

 • 90% purchase candy
 • 75% purchase Halloween decor
 • 70% spend about 3.2 billion in costumes
 • About 20% of ecommerce sales occur over the Halloween weekend

With a little over 35% of consumers searching the internet for Halloween inspiration, it’s a fantastic opportunity for ecommerce businesses to capitalize on the holiday. Online businesses can create fun designs, or simply cater marketing messages to people searching for deals near the holiday. 

Online stores selling a wider variety of products, such as glassware, or decor, are able to take advantage of holiday trends. Designing Halloween themed mugs, pillows, or even wall art is a creative way to increase revenue for your print on demand business.

HalloweenPoster

 

When are people buying?

While some holiday sales do begin in August, only about 5% are thinking ahead and shopping for Halloween. The majority of sales for Halloween typically occur between the 10th and the 20th of October. It gives online businesses plenty of time to start preparing for the first of the big holidays. It is still important to market in September, however, because about 30% of sales occur during this month. 

Halloween Costume Trends in 2019

Before you kick off your Halloween designs or marketing campaigns, it’s always good to do some research and find out what is currently trending. According to Google, the top searches for Halloween costumes in 2018 were:

 1. Fortnite
 2. Spiderman
 3. Unicorn
 4. Dinosaur
 5. Witch
 6. Harley Quinn
 7. Superhero
 8. Pirate
 9. Rabbit
 10. Princess

It’s not surprising to see that Fortnite made the list last year due to its popularity with kids. These trends may spark ideas for your online store designs, but remember, you need to stay away from copyrighted images. For example, you can’t create a Spiderman mug, but you can create a spider-themed mug.  

SpiderMug

For 2019, some hot Halloween costume trends are:

 1. Star Wars
 2. Game of Thrones characters
 3. Pennywise 
 4. Superheroes
 5. Marvel characters
 6. Rick & Morty
 7. Stranger Things characters

Knowing what the popular trends are for the year helps immensely when it comes to marketing your products. Scary clown themes will appeal to people searching for Pennywise costumes, while Game of Thrones characters may be looking for Tshirts, or other products to show off their love of the show. Consider your niche and your audience before you launch your Halloween campaigns. 

GameOfBones_Tshirts

Marketing Inspiration

Marketing your Halloween campaigns can be a lot of fun. It’s a laid back holiday and a good one for trying something new. You could decorate your online store with a holiday theme or create fun ads with Halloween colors. Cross-selling and upselling products, giveaways, and discounts are all fantastic strategies that work to increase your revenue. 

Untitled-2

It is always easier to market to past customers than to try to gain new ones. Your email list is your biggest asset for holiday campaigns. Here are a few email marketing strategies you can try this year:

 • Send a promotional email to your audience and include a discount or other benefit for making a purchase immediately. 
 • Try sending product recommendations to past customers. 
 • Be sure to have an abandoned cart email ready to go to encourage shoppers to complete their purchase.
 • Send a reminder email before your promotion ends encouraging customers to take advantage of the discount! 

While Halloween isn’t the biggest ecommerce holiday of the year, it’s still an opportunity to increase revenue and appeal to your niche. Customers love these fun holidays and are always looking for new trends and new ways to celebrate.  

Halloween isn’t the ONLY holiday in October! If you are looking for other fun, zany, or awesome niche related holidays, check out our monthly calendar below.

Balef_Gearlaunch_Calendar_Ocober-01 

-----

Xu hướng hàng đầu tháng 10: Lễ Halloween

Halloween ngày càng trở nên phổ biến hơn trong những năm gần đây và đã thu về gần 9 tỷ đô la doanh thu bán hàng chỉ riêng trong năm 2018. Tương đương với việc mỗi người sẽ chi ra khoảng 86,79 đô la để chuẩn bị cho ngày lễ. Và thương mại điện tử cũng không nằm ngoài ngoại lệ này -  gần 3 tỷ trong doanh thu từ ngày lễ Halloween đến từ việc kinh doanh trực tuyến. Đây thực sự là một cơ hội kinh doanh với tiềm năng rất lớn dành cho các doanh nghiệp trực tuyến khi nói đến tiếp thị cho mùa Halloween, hãy nhắm vào nhóm khách hàng thị trường ngách của bạn và gia tăng doanh số trước mùa lễ hội.

Những điều bạn cần biết về Halloween trong thương mại điện tử

So với các ngày lễ lớn khác, chi tiêu cho Halloween không quá tốn kém. Người tiêu dùng yêu thích việc họ không bị áp lực phải chi tiêu quá nhiều hay vượt quá khả năng chi tiêu cho ngày lễ, điều này có nghĩa là việc chi tiêu nằm trong một khoảng hợp lý khiến cho người mua hàng sẵn sàng mở ví của họ hơn.

Vậy người tiêu dùng thường mua những gì cho Halloween? Một cuộc thăm dò gần đây cho thấy xu hướng mua hàng cho Halloween như sau:

 • 90% sẽ mua kẹo
 • 75% sẽ mua đồ trang trí Halloween
 • 70% sẽ chi khoảng 3,2 tỷ đồng cho trang phục hóa trang
 • Khoảng 20% ​​doanh số của thương mại điện tử đến trong tuần lễ Halloween. 

Với hơn 35% người tiêu dùng tìm kiếm trên internet để lấy cảm hứng cho Halloween, đây là cơ hội tuyệt vời để các công ty thương mại điện tử tối đa hóa doanh thu của mình. Các doanh nghiệp trực tuyến có thể tạo ra các thiết kế thú vị, hoặc đơn giản hơn là truyền tải thông điệp tiếp thị đến với những người tìm kiếm các khuyến mãi khi gần đến mùa lễ hội.

Các cửa hàng trực tuyến đa dạng chủng loại sản phẩm hơn, như đồ thủy tinh, hoặc đồ trang trí nhà cửa, hoàn toàn có thể tận dụng tối đa ngày lễ này để thúc đẩy doanh số. Thiết kế cốc, gối, hoặc thậm chí tranh treo tường theo chủ đề Halloween là một cách sáng tạo để tăng doanh thu trong lĩnh vực kinh doanh POD (in theo yêu cầu) của bạn.

HalloweenPoster

Khi nào mọi người bắt đầu mua sắm cho ngày lễ?

Trong khi mùa mua sắm của một số kỳ nghỉ lễ bắt đầu vào tháng 8, chỉ có khoảng 5% người mua hàng suy nghĩ và bắt đầu mua sắm từ trước cho Halloween. Phần lớn doanh thu trong mùa lễ Halloween thường diễn ra trong khoảng thời gian từ ngày 10-20/10. Điều này cho phép cho các doanh nghiệp trực tuyến có nhiều thời gian hơn để bắt đầu chuẩn bị cho ngày lễ lớn sắp đến. Tuy nhiên, điều quan trọng là bạn vẫn phải bắt đầu chiến dịch tiếp thị vào tháng 9, bởi vì có khoảng 30% doanh số bán hàng thu được trong tháng này.

Xu hướng trang phục hóa trang Halloween năm 2019

Trước khi bạn bắt đầu chuẩn bị cho các thiết kế Halloween hoặc các chiến dịch tiếp thị của mình, hãy thực hiện một số nghiên cứu thị trường và tìm hiểu điều gì đang là xu hướng hiện nay. Theo Google, các tìm kiếm hàng đầu cho trang phục Halloween trong năm 2018 là:

 1. Fortnite (Một tựa game sinh tồn)
 2. Spiderman (Người nhện)
 3. Unicorn (Kỳ lân)
 4. Dinosaur (Khủng long)
 5. Witch (Phù thủy)
 6. Harley Quinn (Harley Quinn - một nhân vật trong truyện tranh xuất bản bởi DC Comics, xuất hiện trong phim Biệt đội Cảm Tử - Suicide Squad)
 7. Superhero (Siêu anh hùng)
 8. Pirate (Cướp biển)
 9. Rabbit (Thỏ)
 10. Princess (Công chúa)

Không có gì đáng ngạc nhiên khi Fortnite lọt vào danh sách năm ngoái khi nhắc đến sự phổ biến của tựa game này đối với trẻ em. Những xu hướng này có thể là ý tưởng ban đầu cho các thiết kế của bạn, nhưng hãy nhớ rằng, bạn cần phải tránh xa những hình ảnh có bản quyền. Ví dụ, bạn không thể sản xuất một chiếc cốc có hình người nhện trên đó, nhưng bạn có thể sản xuất ra một chiếc cốc theo chủ đề về nhện.

SpiderMug

Đối với năm 2019, một số xu hướng trang phục Halloween nổi bật là:

 1. Star Wars (Chiến tranh giữa các vì sao)
 2. Game of Thrones characters (Các nhân vật trong Game of Thrones - Trò chơi vương quyền)
 3. Pennywise (Chú hề Pennywise trong phim It)
 4. Superheroes (Siêu anh hùng)
 5. Marvel characters (Các nhân vật của Marvel)
 6. Rick & Morty (nhân vật hoạt hình Rick & Morty)
 7. Stranger Things characters (Các nhân vật trong series Stranger Things của Netflix) 

Nắm bắt các xu hướng phổ biến trong năm sẽ giúp ích rất nhiều khi tiếp thị sản phẩm của bạn. Các chủ đề chú hề đáng sợ sẽ thu hút những người tìm kiếm trang phục Pennywise, trong khi những người hâm mộ Game of Thrones có thể đang tìm kiếm áo phông hoặc các sản phẩm khác để thể hiện tình yêu của họ với series phim này. Hãy xem xét thị trường ngách và khán giả của bạn trước khi bạn khởi động các chiến dịch Halloween của mình.

GameOfBones_Tshirts

Cảm hứng tiếp thị

Tiếp thị các chiến dịch Halloween của bạn hoàn toàn có thể trở nên rất thú vị. Đó là một ngày lễ khá thoải mái và khá tốt để thử một cái gì đó mới. Bạn có thể trang trí cửa hàng trực tuyến của mình với chủ đề về Halloween hoặc tạo ra một quảng cáo vui nhộn với màu sắc Halloween. Upsell và cross-sell, tổ chức chương trình tặng quà và áp dụng giảm giá là các chiến lược tuyệt vời để tăng doanh thu của bạn.

Untitled-2

Việc tiếp thị cho khách hàng cũ của bạn luôn luôn dễ dàng hơn là so với cố gắng để có được doanh thu từ những khách hàng mới. Danh sách email khách hàng là tài sản lớn nhất của bạn cho các chiến dịch tiếp thị trong mùa lễ hội này. Dưới đây là một vài chiến lược tiếp thị qua email bạn có thể thử trong năm nay:

 • Gửi email quảng cáo cho khách hàng của bạn, trong đó bao gồm phiếu giảm giá hoặc các chương trình khuyến mãi khác để thúc đẩy việc mua hàng ngay lập tức.
 • Hãy gửi những gợi ý về sản phẩm mới cho khách hàng cũ của bạn.
 • Hãy chắc chắn có các email tự động được gửi đi đối với các giỏ hàng chưa hoàn tất để khuyến khích khách hàng hoàn thành việc mua hàng.
 • Gửi email nhắc nhở trước khi kết thúc khuyến mãi của bạn nhằm khuyến khích khách hàng tận dụng chương trình giảm giá!

Mặc dù Halloween không phải là ngày lễ lớn nhất trong năm đối với kinh doanh thương mại điện tử, nhưng đó vẫn là cơ hội để bạn tăng doanh thu và thu hút thị trường ngách của mình. Khách hàng thích những ngày lễ vui vẻ và luôn luôn tìm kiếm những xu hướng mới và những cách mới để ăn mừng. 

Halloween không phải là ngày lễ DUY NHẤT trong tháng 10! Nếu bạn đang tìm kiếm các kỳ nghỉ vui vẻ, hài hước hoặc kỳ nghỉ khác có thể liên quan đến ngách của bạn, hãy xem qua lịch những ngày lễ trong tháng 10 của chúng tôi dưới đây.

Balef_Gearlaunch_Calendar_Ocober-01

Topics: trends, Marketing

The GearLaunch Blog

We're here to help you grow by providing the latest in:

 • Ecommerce News
 • Marketing Strategy
 • Exclusive insights

 

Subscribe to Email Updates

Recent Posts