GearLaunch Blog

How to Put Your Art Online and on Sale

Posted by Ngan Ton on Mar 27, 2019 9:00:00 AM
Find me on:

For Vietnamese, click here.

As an artist, you have the opportunity to gain recognition and appreciation for your work, but a critical part of success will always be the ability to live off of your creations. While this gave way to the "starving artist" archetype in decades previous, today's rise of online commerce means that fate is no longer inevitable.

Today, earning money as an artist means taking your creativity beyond the canvas and applying it to monetization strategy in three specific ways:

 1. Finding your niche
 2. Promoting your work
 3. Diversifying your income

In today's post, we'll show you how to effectively approach all three topics to put your art online and on sale.

1. Finding your niche

Niches are the key to starting an online business. They offer small businesses an opportunity to compete against mega-retailers that simply can't pivot fast enough or profitably to cover niche opportunities. If you're worried about finding a niche, you probably won't have to look too far beyond your art.

If you've created art for some time, it's likely you have a consistent style or recurring theme in your works—whether it's fashion, urbanscapes, nature, or even food, there's a chance your focus resonates with an online audience. To evaluate the demand for certain topics, you can research keywords associated with your art and analyze their search volume. 

Keywords Everywhere is a great tool that shows the associated Google Search volume as you run a search. It's a great place to get started on discovering your niche. 

2. Promoting your work

Promoting your work is firstly about enabling the public to discover it. Here are a few ideas on how to get your art in front of people:

Build a Phenomenal Portfolio Site

Every artist has a well-organized portfolio that includes their best work and information on each piece. Your online presence is no different. Create a unique portfolio site to feature the best art that you are selling. Your digital portfolio is the best place to narrate the story behind your work and engage interested buyers. It can help you:

 • Control every detail of your portfolio
 • Own an awesome domain
 • Track, analyze, and optimize your site for search engines.
 • Feature only your work
 • Control how you monetize your website

Share Your Artwork

Your website will be the primary way your audience reaches you, but it should not be your only focus. There are many platforms out there that can help amplify your reach.

Visual platforms such as Pinterest, Instagram, and Tumblr have the audience component built right in which can help you engage new visitors. There are also sites specific to connecting with other artists and sharing your work (e.g. flickr).

Whichever sites you choose, remember your focus is always to drive traffic back to your site or store. Another useful tip is to link your various accounts to lessen the amount of work you have to do to share across multiple platforms.

3. Diversifying your income

Some artists may turn up their noses at the idea of selling anything but originals of their work. However, the reality is most artists cannot sustain a livable income on originals alone. Production of art on canvas and photos in fine art quality all come with a hefty price tag. To turn a profit, you need to charge even more than the costly production value.

So before tossing the idea completely, consider the advantages that merchandise such as posters, canvas prints, and t-shirts can offer you.

 • The production cost is much lower, which means you can offer customers a better price.
 • You can offer a variety of sizes according to the medium.
 • The fact that they're not fine art means they're better suited for more spaces which offer you more visibility.
 • They're much easier to ship.

Ready to get started making money with your art? We have the ultimate guide to selling your art online

-----

Là một nghệ sĩ, bạn có cơ hội để được công nhận và nhận đánh giá cho thành quả của bạn, nhưng một phần quan trọng của thành công sẽ luôn dựa vào những sáng tạo của bạn. Kiểu mẫu làm “nghệ sĩ chết đói" trong nhiều thập kỷ trước đã nhường chỗ cho sự trỗi dậy của thương mại trực tuyến ngày nay có nghĩa là số phận đó không còn là điều không thể tránh khỏi.

Ngày nay, kiếm tiền như một nghệ sĩ có nghĩa là đưa sự sáng tạo của bạn vượt ra khỏi bức tranh và áp dụng vào chiến lược kiếm tiền theo ba cách cụ thể:

 1. Tìm niche thích hợp của bạn
 2. Thúc đẩy công việc của bạn
 3. Đa dạng hóa thu nhập của bạn

Trong bài viết hôm nay, chúng tôi sẽ chỉ cho bạn cách tiếp cận hiệu quả cả ba chủ đề để đưa tác phẩm của bạn lên mạng và bán.

1. TÌM NICHE THÍCH HỢP CỦA BẠN

Niches là chìa khóa để bắt đầu kinh doanh trực tuyến. Nó giúp cho các doanh nghiệp nhỏ một cơ hội để cạnh tranh với các nhà bán lẻ lớn mà đơn giản là vì không thể xoay vòng vốn đủ nhanh hoặc có lợi nhuận để trang trải các cơ hội thích hợp. Nếu bạn lo lắng về việc tìm một vị trí thích hợp, bạn không cần phải tìm kiếm quá xa từ nghệ thuật của mình.

Nếu bạn đã thực hành nghệ thuật một thời gian, bạn hẳn có một phong cách nhất quán hoặc chủ đề lặp đi lặp lại trong các tác phẩm của bạn. Cho dù đó là thời trang, cảnh quan, thiên nhiên, thực phẩm, v.v. hãy hướng nó tới khán giả trực tuyến. Để đánh giá nhu cầu cho một số chủ đề nhất định, bạn có thể nghiên cứu các từ khóa liên quan đến nghệ thuật của bạn và phân tích khối lượng tìm kiếm của chúng.

Keywords Everywhere là một công cụ tuyệt vời hiển thị khối lượng Tìm kiếm của Google khi bạn chạy tìm kiếm. Đây là một nơi tốt để bắt đầu.

 

2. QUẢNG BÁ CÔNG VIỆC CỦA BẠN

Quảng bá công việc của bạn trước hết giúp cho công chúng biết đến bạn. Dưới đây là một vài ý tưởng về cách đưa tác phẩm của bạn đến với mọi người:

Xây dựng một trang web cá nhân

Mỗi nghệ sĩ nên có một danh mục được sắp xếp tốt liệt kê những thông tin và sản phẩm tốt nhất của họ. Sự hiện diện trực tuyến của bạn không phải là ngoại lệ. Bạn nên tạo một trang web danh mục ấn tượng để giới thiệu các tác phẩm tốt nhất mà bạn đang bán. Danh mục đầu tư kỹ thuật số của bạn là nơi tốt nhất để tường thuật câu chuyện đằng sau công việc của bạn và thu hút những người mua quan tâm. Nó có thể giúp bạn:

 •  Kiểm soát mọi chi tiết của danh mục
 • Sở hữu một miền tuyệt vời.
 • Theo dõi, phân tích và tối ưu hóa trang web của bạn cho các công cụ tìm kiếm.
 • Chỉ giới thiệu về sản phẩm của bạn
 • Kiểm soát cách bạn kiếm tiền từ trang web của bạn

Chia sẻ tác phẩm của bạn

Trang web của bạn sẽ giúp là cách chính khán giả tiếp cận bạn, nhưng nó không nên là trọng tâm duy nhất của bạn. Có nhiều nền tảng ngoài kia có thể giúp khuếch đại phạm vi của bạn.

Các nền tảng trực quan như Pinterest, Instagram và Tumblr có thành phần đối tượng được xây dựng ngay trong đó có thể giúp bạn thu hút khách truy cập mới. Ngoài ra còn có các trang web cụ thể để kết nối với các nghệ sĩ khác và chia sẻ tác phẩm của bạn (ví dụ: flickr).

Cho dù bạn chọn trang web nào, hãy nhớ luôn luôn hướng lưu lượng truy cập trở lại trang web của riêng bạn. Một mẹo hữu ích khác là liên kết các tài khoản khác nhau của bạn để giảm bớt số lượng công việc bạn phải làm để chia sẻ trên nhiều nền tảng.

 

3. ĐA DẠNG HÓA NGUỒN THU NHẬP CỦA BẠN

Một số nghệ sĩ có thể phản đối ý tưởng bán bất cứ thứ gì ngoại trừ bản gốc của tác phẩm của họ. Tuy nhiên, thực tế là hầu hết các nghệ sĩ không thể duy trì thu nhập sống được bằng bản gốc. Sản xuất nghệ thuật trên vải và hình ảnh chất lượng mỹ thuật đều đi kèm với một mức giá đắt đỏ. Để tạo ra lợi nhuận, bạn cần tính phí nhiều hơn giá trị sản xuất tốn kém.

Vì vậy, trước khi hoàn thành ý tưởng, hãy xem xét những lợi thế mà việc buôn bán như posters, tranh in và áo phông có thể mang lại cho bạn.

 • Chi phí sản xuất thấp hơn nhiều, có nghĩa là bạn có thể cung cấp cho khách hàng một mức giá tốt hơn.
 • Bạn có thể cung cấp nhiều kích cỡ.
 • Không phải nghệ thuật đẳng cấp có nghĩa là chúng sẽ phù hợp với nhiều không gian hơn và mang lại cho bạn nhiều khả năng hiển thị hơn.
 • Chúng dễ vận chuyển hơn nhiều.

New call-to-action

Topics: Tips and Tactics, Entrepreneurship

The GearLaunch Blog

We're here to help you grow by providing the latest in:

 • Ecommerce News
 • Marketing Strategy
 • Exclusive insights

 

Subscribe to Email Updates

Recent Posts