GearLaunch Blog

Free Graphic Design Tools for Non-Designers

Posted by Ngan Ton on Oct 23, 2018 9:45:00 AM
Find me on:

For Vietnamese, click here.

Graphic design is a critical element of marketing and brand development. Everything from your products to emails to social media posts require some element of graphic design, and yet it's an area often taken for granted.

Bad graphic design can seriously harm your earning potential. Several studies have indicated that viewers rated well-designed websites as more trustworthy than poorly-designed websites. Further, brand recognition is directly correlated with good graphic design.

It ultimately pays to invest in good graphic design. However, as a small business, you still need to balance your budget to actually sustain the business; whereas large companies can simply hire highly experienced designers. This is where free online tools can level the playing field.

Check out the list below for our pick of amazing free design graphic design tools for non-designers, i.e. tools that will make designing a breeze.

Canva

Canva

Use Canva to design presentations, social media graphics, email headers, and more with thousands of beautiful layouts. Create professional, polished works even when you have zero experience as a graphic designer. Canva's easy drag-and-drop tool and sample templates provides you with incredibly helpful guidelines to work from.

Coolors

Coolors

Color is a critical part of branding—you can't picture major brands like McDonalds, Starbucks, or BMW without their iconic colors. Knowing this, many businesses hire professional designers to make incredibly calculated decisions when it comes to their brand's color palette.

These professionals have years of experience in the area of color harmony and their psychological triggers, but enlisting their expertise can cost a pretty penny. That’s where Coolors comes in. Coolors is a free tool that allows you to upload any image for a corresponding color palette. The tool automatically samples colors in the image to create a corresponding harmonized color scheme. With you palette, you have the option of saving it as-is or adjusting it to your liking.

Klex

Klex

If you need graphic design and you need it fast, Klex is the platform for you. It offers a wide variety of templates, design assets, effects, and filters. The end result is clean and polished work, ready for publication.

Piktochart

piktochart

Because of their convenience, infographics are one of the most popular tools for conveying ideas and information. They’re a fun, clear, and concise way to present information without boring the reader.

However, professional work can be costly due to software and talent. This is where Piktochart can help save the day. Piktochart provides you with ready-made templates and gives you the ability to easily input your own data, making infographics free and easy.

Pixlr

pixlr

Pixlr enables you to edit photos with various effects, overlays, borders, and more. You can use the web app or upload and edit photos directly on your phone through the Pixlr mobile app.

Sumo Paint

Sumo Paint

Sumo Paint is a browser-based tool that enables you to create illustrations and cartoon images through brushes, pencils, gradients, shapes, and more. Like several of the examples listed above, Sumo Paint offers a free version as well as a paid version.

 

----------

NHỮNG CÔNG CỤ THIẾT KẾ DÀNH CHO NGƯỜI NGHIỆP DƯ

Thiết kế đồ họa là một yếu tố quan trọng trong việc tiếp thị và phát triển thương hiệu. Tất cả mọi thứ liên quan đến sản phẩm của bạn hay email hoặc các bài đăng trên mạng xã hội đều yêu cầu một số yếu tố liên quan thiết kế đồ họa và không thể xem nhẹ.

Thiết kế đồ họa không tốt có thể gây tổn hại nghiêm trọng đến tiềm năng thu nhập của bạn. Một số nghiên cứu đã chỉ ra rằng người xem xếp hạng các trang web được thiết kế tốt hơn đáng tin cậy hơn các trang web được thiết kế kém. Hơn nữa, nhận dạng thương hiệu có liên quan trực tiếp với thiết kế đồ họa tốt.

Việc đầu tư cho thiết kế đồ họa là hoàn toàn xứng đáng. Tuy nhiên, với tư cách là một doanh nghiệp nhỏ, bạn vẫn cần phải cân đối ngân sách của mình để có thể duy trì hoạt động kinh doanh; trong khi các công ty lớn chỉ đơn giản là có thể thuê các nhà thiết kế có kinh nghiệm cao. Bài viết này sẽ cung cấp cho bạn các công cụ trực tuyến miễn phí có thể hỗ trợ.

Hãy xem danh sách bên dưới để biết các công cụ thiết kế đồ họa miễn phí tuyệt vời của chúng tôi dành cho những người nghiệp dư có thể thiết kế dễ dàng.

CANVA

Canva

Sử dụng Canva để thiết kế bài diễn thuyết, đồ họa truyền thông mạng xã hội, tiêu đề email với hàng nghìn bố cục đẹp mắt. Tạo các tác phẩm chuyên nghiệp, bóng bẩy ngay cả khi bạn không có kinh nghiệm làm nhà thiết kế đồ họa. Công cụ kéo và thả dễ dàng của Canva với các mẫu có sẵn cung cấp cho bạn các hướng dẫn vô cùng hữu ích.

COOLORS

Coolors

Màu sắc là một phần quan trọng trong xây dựng thương hiệu - bạn không thể hình dung các thương hiệu lớn như McDonalds, Starbucks hoặc BMW mà không có màu sắc mang tính biểu tượng của chúng. Hiểu được điều này, nhiều doanh nghiệp đã thuê các nhà thiết kế chuyên nghiệp để đưa ra quyết định vô cùng tính toán khi nói đến bảng màu của thương hiệu của họ.

Những chuyên gia này có nhiều năm kinh nghiệm trong lĩnh vực dung hoà màu sắc và các yếu tố kích thích tâm lý của khách hàng, nhưng dĩ nhiên việc sử dụng chuyên môn của họ tốn kém không ít. Coolors là một công cụ miễn phí cho phép bạn tải lên bất kỳ hình ảnh nào liên quan tới bảng màu tương ứng. Công cụ sẽ tự động lấy màu mẫu trong hình ảnh để tạo ra một bảng phối màu tương ứng. Với bảng màu của bạn, bạn có tùy chọn lưu nó dưới dạng bạn muốn hoặc điều chỉnh theo ý thích của bạn.

KLEX

Klex

Nếu bạn cần thiết kế đồ họa và bạn cần nó nhanh, Klex chính là nền tảng dành cho bạn. Nó cung cấp nhiều mẫu đa dạng, nguồn thiết kế, hiệu ứng và bộ lọc. Kết quả cuối cùng là gọn ghẽ,bóng bẩy và  sẵn sàng để xuất bản.

PIKTOCHART

piktochart

Được phổ biến rộng rãi bởi sự tiện ích, infographics là một trong những công cụ phổ biến nhất để truyền đạt ý tưởng và thông tin. Nó trình bày thông tin một cách vui vẻ, rõ ràng và súc tích mà không làm nhàm chán người đọc.

Tuy nhiên, sản phẩm đòi hỏi chuyên môn có thể tốn kém phụ thuộc vào phần mềm và khả năng. Piktochart có thể giúp bạn trong trường hợp này. Piktochart cung cấp cho bạn các mẫu có sẵn và cho bạn khả năng dễ dàng nhập dữ liệu của bản thân, làm cho infographics trở nên miễn phí và dễ dàng.

PIXLR

pixlr

Pixlr cho phép bạn chỉnh sửa ảnh với các hiệu ứng, lớp phủ, đường viền và hơn thế nữa. Bạn có thể sử dụng ứng dụng web hoặc tải lên và chỉnh sửa ảnh trực tiếp trên điện thoại của mình thông qua ứng dụng di động Pixlr.

Sumo Paint

Sumo Paint

Sumo Paint là công cụ dựa trên trình duyệt cho phép bạn tạo hình ảnh minh họa và hình ảnh hoạt hình thông qua cọ vẽ, bút chì, độ dốc, hình dạng và hơn thế nữa. Giống như một số ví dụ được liệt kê ở trên, Sumo Paint cung cấp một phiên bản miễn phí cũng như một phiên bản trả tiền.

The GearLaunch Blog

We're here to help you grow by providing the latest in:

  • Ecommerce News
  • Marketing Strategy
  • Exclusive insights

 

Subscribe to Email Updates

Recent Posts