GearLaunch Blog

5 Ways to Keep Your Sales Hot This Summer

Posted by Stacey Bishop on May 28, 2019 7:36:00 AM

For Vietnamese, click here.

School is almost out and summer is just getting started. For many retailers and ecommerce stores, the seasonal outlook isn’t quite as sunny. Often, revenue can drop by as much as 30% during the summer months. Families are focused on vacations and family time and shopping isn’t as big of a priority.

If you want to beat the heat and turn this summer into a huge success for your ecommerce business, you’ll need to get creative, focus on your goals, and think outside the box. We have a few tips to help you keep your sales hot this summer.

Launch summer designs early

Don’t wait until the weather warms up to launch your fun and festive summer designs. Customers will be looking for fun ways to celebrate summer holidays like Father’s Day (June 16th) or Independence Day on July 4th. You can find more fun summer holidays here. However, there’s no need to only focus on holidays this summer. Bright and colorful summer designs are relevant all season long.

Product inspiration

With new exciting products in your store, you have so much more to offer. We love the idea of offering a festive design perfect for Independence Day on one of our new dog tag necklaces. Many customers celebrate their patriotism the entire month of July. Plan your campaigns in advance so your customers have plenty of time to order.

Dogtag_stainless_Independence Day

Have a summer sale

Everybody loves a sale! When you list your hot summer items, work up some excitement with a discount for customers when they order early. You can create urgency by telling your audience how long until the sale ends. You can also try flash sales or a weekend promotion to heat up sales!

Run a fun giveaway

Giveaways are awesome for two reasons:

  1. They increase audience engagement
  2. It’s a fun way to encourage off-season purchases

Giveaways also give you the opportunity to highlight new and exciting products customers may not have thought about purchasing. You can use one of your newer product offerings and then ask the customer for feedback after they receive their product to share with your other customers. They will love winning and showing off your products may inspire others to make a purchase.

Don’t forget social media

Whether you are running ads or just encouraging organic engagement, make sure you let your audience know about your summer products, giveaways, and sales on social media. Schedule your posts ahead of time and don’t be afraid to remind your customers of the great deals they can’t miss. If you are using email marketing, it’s a perfect opportunity to remind past customers to come back and make another purchase.

Think outside the box

Summertime is filled with family reunions, vacations, picnics, and gatherings of all kinds. Inspire your customers with fun family Tshirts for the whole crew. Or maybe a family gift for grandpa! Families love to celebrate their time together no matter the occasion. You can always test new designs and promote the most popular choice. Listen to your customers and watch for items with the most amount of sales.

Product inspiration

Families that play together...stay together. Or so the saying goes. Many families use their summer vacation as the perfect time to go camping or have a family reunion. Families will come from hundreds of miles away to visit. Sometimes groups will take family vacations with their extended family and love to have a family themed shirt to help them stay together at large tourist destinations.

TeeShirt_FamilyReunion_shirt_male

Your summer sales don’t have to fizzle in the heat. Keep things going with exciting campaigns, new designs, and lots of fun promotions.

Check out the June trends report and stay tuned for more exciting summer inspiration!

___

5 Cách Giữ Vững Doanh Số Trong Mùa Hè Này

Trường học đã nghỉ và mùa hè đã đến. Với nhiều nhà bán lẻ và các cửa hàng thương mại điện tử, triển vọng theo mùa không hoàn toàn rực rỡ như nắng hè. Thông thường, doanh thu có thể giảm 30% trong các tháng hè. Các gia đình tập trung nhiều hơn vào các kì nghỉ và thời gian dành cho gia đình, việc mua sắm không còn là mối quan tâm hàng đầu.

Nếu bạn muốn biến mùa hè thành mùa mang lại thành công lớn, bạn sẽ cần phải sáng tạo, tập trung vào mục tiêu và đột phá suy nghĩ. Chúng tôi có một vài lời khuyên để giúp bạn giữ vững doanh số trong mùa hè này.

Tung ra các thiết kế mùa hè sớm

Đừng chờ đợi cho đến khi thời tiết ấm lên để ra mắt các thiết kế vui tươi mang xu hướng hè. Khách hàng sẽ bắt đầu tìm kiếm các thiết kế vui nhộn để tổ chức các ngày lễ như Ngày của Bố (16/6) hoặc Ngày Quốc Khánh (4/7). Bạn có thể xem thêm các thông tin về các ngày lễ mùa hè tại đây. Tuy nhiên, không nhất thiết bạn phải tập trung chỉ vào chủ đề hè. Các thiết kế tươi sáng và đầy màu sắc có liên quan đến tất cả các mùa dài.

Cảm hứng sản phẩm

Với các sản phẩm thú vị mới trong cửa hàng, bạn có nhiều thứ hơn để cung cấp cho khách hàng. Thiết kế lễ hội cho Ngày Quốc Khánh trên vòng cổ dog tag mới sẽ là ý tưởng hoàn hảo. Nhiều khách hàng sẽ thể hiện lòng yêu nước của họ thậm chí đến hết tháng 7. Hãy lên kế hoạch trước để khách của bạn có nhiều thời gian đặt hàng hơn.

Dogtag_stainless_SAMPLE

Giảm giá mùa hè

Mọi người đều thích giảm giá! Khi bạn liệt kê các mặt hàng hot của mùa hè, hãy gia tăng sự hứng thú cho khách bằng việc giảm giá khi họ đặt hàng sớm. Bạn có thể tạo ra sự khẩn cấp bằng cách cho khách hàng biết thời gian còn lại của ưu đãi. Bạn cũng có thể thử các dạng giảm giá trong một thời gian ngắn hoặc khuyến mãi cuối tuần để tăng nhiệt!

Chạy chương trình tặng quà

Tặng quà là một cách tuyệt vời để:

  1. Gia tăng tương tác của khách hàng
  2. Khuyến khích khách mua hàng vào những dịp thấp điểm

Quà tặng cũng cung cấp cho bạn cơ hội để làm nổi bật các sản phẩm mới và thú vị mà khách hàng có thể không nghĩ về việc mua hàng. Bạn có thể sử dụng một trong những sản phẩm mới và sau đó yêu cầu khách hàng phản hồi sau khi họ nhận được sản phẩm để chia sẻ với các khách hàng khác của bạn. Họ sẽ thích cảm giác chiến thắng và việc họ khoe sản phẩm của bạn có thể truyền cảm hứng để người khác mua hàng.

Đừng quên mạng truyền thông xã hội

Cho dù bạn đang chạy quảng cáo hay chỉ khuyến khích gia tăng tương tác, hãy đảm bảo bạn cho khách hàng biết về các sản phẩm mùa hè, quà tặng và chương trình giảm giá trên phương tiện truyền thông xã hội. Lên lịch trước cho bài viết của bạn và đừng ngại nhắc nhở khách hàng về những ưu đãi tuyệt vời mà họ không nên bỏ lỡ. Nếu bạn đang sử dụng email tiếp thị thì đó là một cơ hội hoàn hảo để nhắc nhở khách hàng trong quá khứ quay lại và thực hiện giao dịch mới.

Suy nghĩ đột phá

Mùa hè là mùa tràn ngập những buổi đoàn tụ gia đình, kỳ nghỉ, các chuyến dã ngoại và các buổi tiệc. Truyền cảm hứng cho khách hàng của bạn với những chiếc áo phông gia đình vui vẻ dành cho toàn bộ các thành viên trong gia đình. Hoặc có thể là một món quà gia đình dành tặng ông! Các gia đình thích ăn mừng thời gian bên nhau bất kể dịp nào. Bạn luôn có thể thử các thiết kế mới và chọn ra sản phẩm được khách yêu thích nhất. Hãy lắng nghe khách hàng của bạn và theo dõi các mặt hàng có số lượng bán hàng nhiều nhất.

Cảm hứng sản phẩm

Những gia đình chơi dành nhiều thời gian bên nhau sẽ gắn bó với nhau hơn. Vì vậy rất nhiều gia đình tận dụng kỳ nghỉ hè của họ là thời gian hoàn hảo để đi cắm trại hoặc đoàn tụ. Các thành viên dù ở xa đến mấy cũng sẽ đến thăm nhau. Đôi khi các nhóm sẽ tổ chức kỳ nghỉ cùng nhau tạo thành một đại gia đình và họ sẽ thích có một chiếc áo theo chủ đề gia đình để giúp họ dễ dàng nhận ra nhau tại các địa điểm du lịch lớn.

TeeShirt_FamilyReunion_shirt_male

Doanh số mùa hè của bạn không nhất thiết phải “xì hơi" như bong bóng. Hãy giữ cho mọi thứ tiếp tục diễn ra với các chiến dịch thú vị, thiết kế mới và nhiều chương trình khuyến mãi hấp dẫn.

Bạn có thể xem thêm báo cáo xu hướng của tháng sáu và theo dõi thông tin từ chúng tôi để có thêm cảm hứng thú vị cho mùa hè này!

Topics: Inspiration, Marketing

The GearLaunch Blog

We're here to help you grow by providing the latest in:

  • Ecommerce News
  • Marketing Strategy
  • Exclusive insights

 

Subscribe to Email Updates

Recent Posts