GearLaunch Blog

5 Tips for Making Money with Print On Demand

Posted by Stacey Bishop on Jun 11, 2019 8:03:00 AM

For Vietnamese, click here

Have you thought about starting an online business? Or maybe you already have an ecommerce store but you aren’t sure what to do next. Print on Demand is a business model that makes it easy for you to get started selling without all the hassle of inventory. Customers can choose from your unique and original designs and then choose from a variety of products they can order.

But how do you make your Print on Demand store a success?

We have 5 tips to help you be successful with your online store.

Tip#1: Choose the right niche for your Print on Demand store

Your audience is the most important thing to consider before you launch your Print on Demand business. By choosing a very targeted niche, you will set your business up for success and the more specific you are, the better. You could choose a niche as specific as “cats riding llamas in space” or “cat lady.” It allows you to target a very narrow audience and sets you apart from more generic brands than try to appeal to a broad audience.

Niche_InfoGraphic-01

To get some ideas for your future audience, start by making a list of things you find interesting. Be as specific as possible, even if some topics seem irrelevant for your Print on Demand store. Then, go to Twitter, Google Trends, or Facebook and see what people are saying about those subjects.

Ask yourself:

  • Are your topics popular?
  • Do they come up often?
  • Or are they so rare that no one is searching for that particular topic?

Once you narrow your niche, you can go search large marketplaces like Amazon to see what’s already selling in your niche. You want to see what kind of reviews they are receiving. It’s ok if someone is already selling something similar to what you have in mind. It lets you know that there is demand for that niche. Just watch out for broad niches like “sports” as it will be difficult to stand out.

Tip #2: Do keyword research

Once you define your niche and you are getting excited about your store, take a minute and do some keyword research. Don’t get scared off by the thought of keywords!

All you need to do to get started is do some quick searches. Go to sites like Google Trends, Google, or Pinterest and type in your keyword (eg: cats on lamas) and the product you think you might want to market (eg: phone cases, Tshirts etc.) Use these searches for inspiration and to help you know and understand your audience and what types of items they are searching online.

Keywords can really make or break your store. Mediocre designs that outrank top designers will bring in more sales with the right keywords.

Tip #3: Create your print on demand designs or hire someone to create your designs

If you are a graphic designer or a quick study, you’ll be up and running in no time. There are quite a few free design tools online you can play around with and try your hand at design. Remember, you can’t steal designs, but you can use them as inspiration when you create your own.  

CatTeeshirt_Lifestyle_shirt_female

Not a designer? No problem.

You can take your amazing ideas and hire a designer to do the heavy lifting. There are several places online where you can turn your ideas into designs for a reasonable price:

Tip #4: Don’t use fan art designs for your Print on Demand products

Simply stated, it’s illegal to use fan art designs for Print on Demand products. Stay away from artwork derived from copyrighted characters or trademarked logos. Keep to original designs, whether your own or a design you request from a graphic designer and you’ll be good to go.

Unfortunately, it is common to see Print on Demand stores that use fan art in their designs. These stores will eventually be reported and shut down. While tempting, you may find yourself in a bind rather quickly.

Tip #5: Market your store!

Once you have your designs ready to go, start marketing! Look for hot trends and set up campaigns designed to target your niche in a compelling way. Try paid ads on Facebook or Instagram when you release a new item or design. Use social media as a way to get the word out about your hot new store!  

You can run ads on social platforms and offer discounts for early sales. Look into joining engagement groups or research a hashtag specific to your brand or store. Encourage happy customers to leave testimonials to drive sales. New customers will often search for past customer experience before they make a purchase.  

The possibilities are endless when it comes to marketing your store.

One advantage of using the GearLaunch platform is you won’t have to worry about customer service. If a customer has a problem with an order or it doesn’t print the way they expect it to, we’ll take care of it and make sure YOUR customers are HAPPY customers.

Get started selling and on your way to a successful Print on Demand business!

___

 5 Típ Kiếm Tiền với POD

Bạn bắt đầu nghĩ về kinh doanh trực tuyến? Hoặc có thể bạn đã có một cửa hàng thương mại điện tử nhưng bạn không biết phải làm gì tiếp theo. In theo yêu cầu (POD) là một mô hình kinh doanh giúp bạn dễ dàng bắt đầu bán hàng mà không gặp rắc rối về hàng tồn kho. Khách hàng có thể chọn các thiết kế riêng và độc đáo của bạn, sau đó đặt hàng nhiều sản phẩm khác nhau.

Nhưng làm thế nào để bạn đạt thành công với POD?

Chúng tôi có 5 lời khuyên để giúp bạn thành công với cửa hàng trực tuyến của mình.

Típ 1: Chọn đúng ngách cho cửa hàng của bạn

Đối tượng khách hàng là điều quan trọng nhất mà bạn cần xem xét trước khi bạn bắt đầu với POD. Bằng cách chọn một ngách mục tiêu, bạn sẽ chuẩn bị để thành công và ngách của bạn cụ thể thì thành công của bạn càng lớn. Bạn có thể chọn một phân khúc về mèo nhưng cụ thể như “cats riding lamas in space” hay “cat lady”. Điều này cho phép bạn nhắm vào một thị trường mục tiêu rất hẹp và khiến bạn khác biệt với các thương hiệu cố gắng thu hút đối tượng rộng.

Niche_InfoGraphic-01

Để có một số ý tưởng cho khán giả tương lai của bạn, hãy bắt đầu bằng cách lập danh sách những điều bạn thấy thú vị. Càng cụ thể càng tốt, ngay cả khi một số chủ đề có vẻ không liên quan đến cửa hàng in theo yêu cầu của bạn. Sau đó, truy cập Twitter, Google Trends hoặc Facebook và xem mọi người đang nói gì về những chủ đề đó.

Bạn hãy tự hỏi mình:

  •      Các chủ đề của bạn có phổ biến không?
  •      Chúng có được nhắc đến thường xuyên không?
  •      Hay chúng hiếm đến nỗi không ai tìm kiếm về chủ đề cụ thể đó?

Khi bạn đã thu hẹp được ngách thích hợp, bạn có thể tìm kiếm trên các thị trường lớn như Amazon để xem những gì đã bán trong thị trường ngách của bạn. Bạn sẽ muốn xem những đánh giá mà họ đang nhận được. Việc có ai đó bán sản phẩm trùng ý tưởng với bạn là điều rất tự nhiên. Điều đó cho thấy thu cầu của ngách bạn đang hướng đến. Hãy chú ý đến các ngách rộng như “sport” – thể thao vì sẽ rất khó để bạn có thể nổi bật.

Típ 2: Thực hiện nghiên cứu từ khóa

Khi bạn xác định ngách thích hợp và bạn cảm thấy hào hứng với cửa hàng của mình, hãy dành chút thời gian thực hiện một số nghiên cứu về từ khóa. Đừng sợ hãi khi nghĩ về từ khóa!

Tất cả những gì bạn cần làm để bắt đầu là thực hiện một số tìm kiếm nhanh. Truy cập các trang web như Google Trends, Google hoặc Pinterest và nhập từ khóa của bạn (ví dụ: cats on lamas) và sản phẩm bạn nghĩ bạn có thể muốn tiếp thị (ví dụ: vỏ điện thoại, Áo phông, v.v.) Sử dụng các tìm kiếm này để lấy cảm hứng đồng thời giúp bạn biết và hiểu đối tượng cũng như loại mặt hàng khách hàng tiềm năng của bạn đang tìm kiếm trực tuyến.

Từ khóa thực sự có thể tạo nên hoặc phá huỷ cửa hàng của bạn. Các thiết kế nổi bật sẽ mang lại doanh số cao hơn với các từ khóa phù hợp.

Típ 3: Tự thiết kế hoặc thuê người thiết kế cho bạn

Nếu bạn đã là một graphic designer hoặc là một người học nhanh, bạn sẽ có thể nhanh chóng bắt đầu. Có khá nhiều công cụ thiết kế miễn phí trực tuyến mà bạn có thể dùng và thử sức mình với thiết kế. Hãy nhớ rằng, bạn không thể ăn cắp thiết kế, nhưng bạn có thể sử dụng chúng làm nguồn cảm hứng để bạn tạo ra thiết kế của riêng mình.

Teeshirt_Lifestyle_shirt_female

Không phải là một designer? Không vấn đề gì.

Bạn có thể lên những ý tưởng tuyệt vời của mình trước và thuê designer để hoàn thiện sản phẩm. Một số trang bạn có thể biến ý tưởng thành thiết kế với giá cả hợp lý như:

Típ 4: Không sử dụng thiết kế nghệ thuật của fan cho các sản phẩm In theo yêu cầu của bạn

Nói một cách đơn giản, việc sử dụng các thiết kế nghệ thuật cho các sản phẩm In theo yêu cầu là việc làm bất hợp pháp. Hãy tránh xa các tác phẩm nghệ thuật có nguồn gốc từ các nhân vật có bản quyền hoặc logo thương hiệu. Giữ nguyên các thiết kế ban đầu, cho dù đó là thiết kế của riêng bạn hay một thiết kế mà bạn yêu cầu từ một nhà thiết kế đồ họa, bạn có thể sử dụng chúng.

Thật không may, người ta thường thấy các cửa hàng In theo yêu cầu sử dụng các hình ảnh nghệ thuật. Những cửa hàng này cuối cùng sẽ bị báo cáo và bị khoá.

Típ 5: Tiếp thị cửa hàng của bạn!

Một khi bạn đã có thiết kế, hãy bắt đầu tiếp thị! Tìm kiếm các xu hướng hàng đầu và thiết lập các chiến dịch được thiết kế để nhắm đến thị trường ngách mục tiêu theo cách hấp dẫn. Hãy thử quảng cáo trả tiền trên Facebook hoặc Instagram khi bạn tung ra một mặt hàng hoặc thiết kế mới. Sử dụng phương tiện truyền thông xã hội như một cách để thông tin về cửa hàng mới của bạn!

Bạn có thể chạy quảng cáo trên các nền tảng xã hội và đưa ra các giảm giá cho khách đặt hàng sớm. Hãy xem xét tham gia các nhóm với mức độ tương tác cao hoặc nghiên cứu một hashtag cụ thể cho thương hiệu hoặc cửa hàng của bạn. Khuyến khích các khách hàng hài lòng với sản phẩm hoặc dịch vụ của bạn để lại lời chứng thực để thúc đẩy doanh số. Khách hàng mới sẽ thường tìm kiếm trải nghiệm từ các khách hàng trong quá khứ trước khi họ mua hàng.

Khả năng là vô tận khi bạn tiếp thị cửa hàng của mình.

Một lợi thế của việc sử dụng nền tảng GearLaunch là bạn không phải lo lắng về dịch vụ khách hàng. Nếu một khách hàng gặp vấn đề với đơn đặt hàng hoặc đơn hàng được không in theo cách họ mong đợi, chúng tôi sẽ chăm sóc và đảm bảo khách hàng của BẠN hài lòng.

Bắt đầu bán hàng và bắt đầu hành trình xây dựng một doanh nghiệp POD thành công ngay hôm nay!

 

Topics: Print-on-Demand

The GearLaunch Blog

We're here to help you grow by providing the latest in:

  • Ecommerce News
  • Marketing Strategy
  • Exclusive insights

 

Subscribe to Email Updates

Recent Posts