GearLaunch Blog

Print On Demand Vs. Dropshipping: What You Need to Know

Posted by Stacey Bishop on Jul 3, 2019 8:00:00 AM

For Vietnamese, click here.

There are pros and cons to both Print on Demand and dropshipping, and many new business owners struggle to determine which option is going to offer them the best possibility for success. Many stay away from retail because of concerns about overhead and storage space for products. Both Print on Demand and dropshipping solve those problems and have opened up many possibilities for ecommerce business.

But which option is right for you?

Read on to learn more.

What is print on demand?

Print on demand is when business owners, designers, artists, and even photographers create unique designs and sell them through an online store and print them on a variety of products like mugs, pillows, Tshirts, and much more. Each order is printed as customers order and there’s no inventory to stock. It’s a great way to cut down on shipping and your business only prints what customers order.

Mug_WorldChoclateDay_01

Most Print on Demand platforms set you up with a store online in minutes and you simply upload your fun, creative designs, and start marketing. You get to choose what products to sell and don’t have to worry about the fulfillment or shipping aspect because your platform does all of that work for you.

What is dropshipping?

Dropshipping is similar in many ways to print on demand. There’s no inventory to stock and a third-party deals with the printing and shipping aspects of the business. Many business owners who use dropshipping, partner with fulfillment companies. Sometimes it limits product diversity because many of these companies only deal with clothing or limited products and designs.

Those who choose dropshipping also have the additional burden of setting up their own websites, selecting partners, and setting up payment options. Some may prefer to set up their own websites and offer products from many different fulfillment partners. Much of the decision comes down to personal preference, time, and skill set.

Other dropshipping companies allow you to sell finished products and keep a portion of the commission from each sale. There are many models for dropshipping that companies have used successfully. There is often less focus on design or originality and for some, that’s optimal.

Which one is right for me?

There’s a huge potential to make money online whether you choose dropshipping or a print on demand solution. Take a look at some of the reasons people have chosen one over the other.

Print on Demand vs. Dropshipping

DropShipping_v_PrintOnDemand-01

You decide!

Now it’s up to you! Think about your business idea and which option feels like the best fit. What do you want to do with your idea? Where do you see it going? How much time do you have to devote to your side hustle?

All of these questions will help you decide what comes next. Weighing the pros and cons of print on demand vs. dropshipping may be just the beginning. If you are worried about putting your ideas into a design, be sure to check out amazing resources available online. 

Ready to make the leap? Getting started with GearLaunch is quick and easy.

Not quite ready? That’s ok too. Explore the GearLaunch blog or learn more about how it all works.

_____

POD và Dropshipping: Những điều bạn cần biết

Cả POD và Dropshipping đều có những ưu và nhược điểm riêng và các chủ doanh nghiệp mới bắt đầu thường gặp nhiều khó khăn trong việc quyết định đâu là lựa chọn mang lại cho họ cơ hội thành công cao nhất. Nhiều người tránh xa bán lẻ vì lo ngại về chi phí và không gian lưu trữ sản phẩm. POD và Dropshipping đều có thể giải quyết được những vấn đề này và đã mở ra nhiều khả năng cho kinh doanh thương mại điện tử.

Nhưng lựa chọn nào phù hợp với bạn?

Hãy đọc để tìm hiểu thêm.

POD là gì?

POD - In theo yêu cầu là khi chủ doanh nghiệp, nhà thiết kế, nghệ sĩ và thậm chí các nhiếp ảnh gia tạo ra các thiết kế độc đáo và bán chúng thông qua một cửa hàng trực tuyến và in chúng trên nhiều sản phẩm như cốc, gối, áo phông, và nhiều hơn nữa. Mỗi đơn hàng được in khi khách hàng đặt hàng vì vậy không có hàng tồn kho. Đó là một cách tuyệt vời để cắt giảm chi phí vận chuyển và doanh nghiệp của bạn chỉ in những gì khách hàng đặt.

Hầu hết các platform POD thiết lập cho bạn một cửa hàng trực tuyến trong vài phút và bạn chỉ cần tải lên các thiết kế thú vị, sáng tạo của mình và bắt đầu tiếp thị. Bạn có thể chọn sản phẩm để bán và không phải lo lắng về việc in ấn hoặc vận chuyển vì platform sẽ làm tất cả những việc đó cho bạn.

Dropshipping là gì?

Dropshipping cũng có nhiều điểm tương đồng với POD. Bạn không cần lo về hàng tồn kho và bên thứ ba sẽ giúp bạn xử lý các khía cạnh in ấn và vận chuyển của doanh nghiệp. Nhiều chủ doanh nghiệp sử dụng dropshipping và, hợp tác với các công ty để hoàn thành đơn hàng. Đôi khi việc này hạn chế sự đa dạng về sản phẩm vì nhiều công ty chỉ cung cấp dịch vụ cho quần áo hoặc giới hạn sản phẩm cũng như thiết kế.

Những người chọn dropshipping cũng có thêm gánh nặng trong việc thiết lập trang web riêng, chọn đối tác và thiết lập các tùy chọn thanh toán. Một số người chọn thiết lập trang web riêng và cung cấp sản phẩm từ nhiều đối tác khác nhau để hoàn thiện đơn hàng. Phần lớn quyết định sẽ phụ thuộc vào sở thích cá nhân, thời gian và kỹ năng.

Các công ty dropshipping khác cho phép bạn bán thành phẩm và giữ một phần hoa hồng từ mỗi lần bán. Có rất nhiều mô hình cho dropshipping mà các công ty đã sử dụng thành công. Thường các công ty ít tập trung vào thiết kế hoặc sự độc đáo và đối với một số người, điều đó là tối ưu.

Lựa chọn nào phù hợp với bạn?

Có một tiềm năng lớn để kiếm tiền trực tuyến cho dù bạn chọn dropshipping hay giải pháp in theo yêu cầu. Hãy xem một số lý do để mọi người đưa ra quyết định.

VIET_DropShipping_v_PrintOnDemand-01

Bạn là người quyết định!

Bây giờ quyết định thuộc về bạn! Hãy suy nghĩ về ý tưởng kinh doanh của bạn để xem lựa chọn nào phù hợp nhất. Bạn muốn làm gì với ý tưởng đó? Bạn muốn phát triển thế nào? Thời gian dự kiến để bạn có thể đẩy mạnh trang web là bao lâu?

Tất cả những câu hỏi này sẽ giúp bạn quyết định điều bạn cần tiếp theo. Cân nhắc những ưu và nhược điểm của việc in theo yêu cầu so với dropshipping có thể chỉ là khởi đầu. Nếu bạn lo lắng về việc đưa ý tưởng của mình vào một thiết kế, hãy chắc chắn bạn kiểm tra các nguồn thông tin khổng lồ có sẵn trực tuyến.

Bạn đã sẵn sàng? Việc bắt đầu với GearLaunch rất nhanh chóng và dễ dàng.

Bạn chưa hoàn toàn sẵn sàng? Không sao cả. Khám phá blog của GearLaunch hoặc tìm hiểu thêm về cách thức hoạt động để bạn có nhiều thông tin hơn.

 

Topics: Print-on-Demand

The GearLaunch Blog

We're here to help you grow by providing the latest in:

  • Ecommerce News
  • Marketing Strategy
  • Exclusive insights

 

Subscribe to Email Updates

Recent Posts