GearLaunch Blog

May Trends Report

Posted by Stacey Bishop on Mar 31, 2020 8:00:00 AM

For Vietnamese, click here.

For many customers, May is a time of hope as spring arrives and warmer weather returns. It’s a time of year for celebration and hope. It’s also a wonderful time of year for online sales and marketing. If you are just getting started with your ecommerce business or you’ve been building your business for a while, May is full of marketing possibilities!

May 4: Star Wars Day

Every year, thousands of Star Wars enthusiasts celebrate their love for these sci-fi movies with parties, celebrations, and declarations on social media. The phrase, “May the 4th be with you” is seen in many creative ways across the internet. (It’s a play on a popular phrase from the movie, “May the force be with you.”) Fans love the play on words and sharing their affinity for Star Wars books and movies. 

Product Inspiration

Star Wars enthusiasts everywhere love to show off their appreciation for all things Star Wars! Creative designs on Tshirts, mugs, or even cell phone cases are popular. While Star Wars Day is the day to celebrate, fans will show their love all year long. 

Starwars

Marketing Inspiration

Use #NationalStarWarsDay when you post on social media. You’ll want to start your marketing efforts well in advance so customers have the opportunity to have their items delivered in time for their celebrations. Get creative with your email designs and try marketing new products. Use your checkout process to upsell your design on a variety of products to increase your basket size. 

May 6: National Nurses Day

Nurses are an essential part of our communities and this year, they are on the front lines fighting COVID-19. The year 2020 is especially important because the WHO has declared it the year of the nurse in honor of the 200th birthday of Florence Nightingale. Help your audience raise awareness about their important role in our communities or simply show their appreciation with a fun gift. 

Product Inspiration

Nurse

Nurses are always on the move! Create an awesome design that nurses everywhere will love and show off your designs on a cool mug. Some fun sayings you can incorporate are:

 • Coffee, scrubs & rubber gloves
 • Superheroes wear scrubs
 • Living the scrub life
 • Year of the nurse 2020
 • I love the nurse life

Marketing Inspiration

Start marketing now! Since 2020 is the year of the nurse, you can market awesome products and designs all year long. Use your email marketing to tell customers to buy a meaningful gift and give it to the nurse in their lives. Customers will love honoring nurses and this year they are more important than ever! 

May 10: Mother’s Day

Mother’s Day always falls on the second Sunday in May. It’s a holiday celebrated all over the world honoring women and their importance. Many families gather for a celebration and bring flowers and gifts. Families that aren’t able to gather for this day of appreciation often send cards or other gifts through the mail. 

Product Inspiration

Jewelry makes up about 35% of total Mother’s Day sales, so it’s a great time to create an awesome design that mothers will love! If you are looking for design inspiration, try searching Pinterest for ideas. Make sure your designs reflect your audience’s preferences. 

MotherDay

Marketing Inspiration

The National Retail Federation (NRF) reported an astounding $23.1 billion spent on Mother’s Day purchases in 2018. While studies show fewer people are celebrating the holiday, people are also spending more on their mothers every year. Jewelry and special outings have increased as the most popular gifts for Mother’s Day. Your target audience for the holiday should include fathers and husbands who want to give their wives something special to celebrate. 

May 25: Memorial Day

Memorial Day originally began as a time to honor fallen soldiers. While many still use the day to remember those lost in war, others celebrate by honoring those family members who have passed on. Many people gather at cemeteries and place flowers on graves. It’s a day often marked by parades, family BBQs, and placing flags outside of homes. 

Product Inspiration

Patriotic

Customers everywhere love to display their patriotism. Create patriotic designs for pillows, table decor, or wall art! Customers love decorating their homes with stars and stripes. 

Marketing Inspiration

Show off your products on your social media accounts! Customers love shopping on social media and are relying on Pinterest and Instagram for inspiration and to search for products they love. Make your Instagram shoppable or consider using Pinterest to market your products! 

May is a wonderful time of year for new campaigns and selling new products. Your campaigns need to be up and running soon so your customers have time to place orders and receive products. Check out a few other holidays you can target in the month of May!

 

May

 

-------

 

 

Báo Cáo Xu Hướng Tháng Năm

Tháng năm là thời điểm đáng mong đợi trong năm, khi thời tiết ấm áp hơn với màu xuân hiện diện muôn nơi. Đây cũng là thời điểm vàng cho việc sale và marketing online. Nếu bạn mới bắt đầu hay đã bán hàng được một thời gian, tháng năm là tháng tiềm năng mà bạn nên tập trung tiếp thị. 

Ngày 4 tháng 5: Star Wars Day

Mỗi năm, hàng ngàn người đam mê chuỗi phim khoa học viễn tưởng “Chiến tranh giữa các vì sao” kỷ niệm tình yêu của họ bằng các bữa tiệc, lễ kỷ niệm hay các trạng thái công bố trên phương tiện truyền thông mạng xã hội. Cụm từ, “May the 4th be with you ” biến thể từ cụm từ nổi tiếng trong phim “May the force be with you.” , là hot trend trên các nền tảng mạng xã hội. Người hâm mộ thích chơi chữ và chia sẻ mối sự yêu thích của họ với sách và phim Star Wars.

Cảm hứng sản phẩm

Những người đam mê Star Wars ở khắp mọi nơi thích thể hiện sự đánh giá cao của họ đối với tất cả mọi thứ về Star Wars! Thiết kế sáng tạo trên áo phông, cốc, hoặc thậm chí vỏ điện thoại di động khá  phổ biến. Trong khi Ngày Chiến tranh giữa các vì sao là ngày để ăn mừng, người hâm mộ sẽ thể hiện tình yêu của họ suốt cả năm.

Starwars

Cảm hứng tiếp thị

Sử dụng hashtag #NationalStarWarsDay khi bạn đăng lên các phương tiện truyền thông xã hội. Bạn sẽ muốn bắt đầu những chiến lược marketing của mình trước để có cơ hội giao hàng kịp thời cho lễ kỷ niệm của khách hàng. Hãy sáng tạo email marketing để  thử tiếp thị sản phẩm mới. Thông qua quy trình thanh toán của bạn để upsell cho các thiết kế khác, 

Ngày 6 tháng 5: Ngày điều dưỡng quốc gia 

Điều dưỡng/ Y tá là một phần thiết yếu trong cộng đồng và năm nay, họ đang ở tuyến đầu chiến đấu với COVID-19. Năm 2020 đặc biệt quan trọng bởi vì WHO đã tuyên bố đây là năm của y tá để vinh danh sinh nhật lần thứ 200 của Florence Nightingale. Giúp khách hàng của bạn nâng cao nhận thức về vai trò quan trọng của họ trong cộng đồng hoặc chỉ đơn giản là thể hiện sự đánh giá cao về đóng góp của họ bằng một món quà thú vị.

Cảm hứng sản phẩm

Nurse

Các y tá luôn luôn di chuyển! Tạo một thiết kế tuyệt vời mà các y tá ở khắp mọi nơi sẽ yêu thích và thể hiện các thiết kế của bạn trên cốc. Một số câu nói thú vị bạn có thể kết hợp là:

 • Cà phê, áo blue & găng tay cao su
 • Các siêu anh hùng mặc áo blue
 • Sống cuộc đời y tá
 • Năm y tá 2020
 • Tôi yêu cuộc sống y tá

Cảm hứng tiếp thị

Bắt đầu chiến dịch marketing ngay bây giờ! Vì năm 2020 là năm của điều dưỡng, bạn có thể tiếp thị các sản phẩm và thiết kế tuyệt vời suốt cả năm. Sử dụng email marketing của bạn để nói với khách hàng mua một món quà ý nghĩa và tặng nó cho một y tá mà họ quen biết. Khách hàng sẽ thích tôn vinh các y tá và năm nay họ quan trọng hơn bao giờ hết!

Ngày 10 tháng 5: Ngày của Mẹ

Ngày của mẹ luôn rơi vào Chủ nhật thứ hai của tháng Năm. Đó là một ngày lễ kỷ niệm trên toàn thế giới tôn vinh phụ nữ và tầm quan trọng của họ. Nhiều gia đình tụ tập để ăn mừng với hoa và quà tặng. Các gia đình không thể tập hợp được thường gửi thiệp hoặc quà tặng khác qua bưu điện. 

Cảm hứng sản phẩm

Trang sức chiếm khoảng 35% tổng doanh số trong của Ngày Mẹ, vì vậy đây là thời điểm tuyệt vời để tạo ra một thiết kế tuyệt vời mà các bà mẹ sẽ yêu thích! Nếu bạn đang tìm kiếm cảm hứng thiết kế, hãy thử tìm kiếm ý tưởng tại Pinterest. Hãy chắc chắn rằng thiết kế của bạn phản ánh sở thích của khách hàng.

MotherDay

Cảm hứng tiếp thị

Liên đoàn bán lẻ quốc gia (NRF) đã báo cáo khoản chi 23,1 tỷ đô la đáng kinh ngạc cho việc mua hàng trong ngày của mẹ năm 2018. Trong khi các nghiên cứu cho thấy dù ít người đang ăn mừng ngày lễ, mọi người cũng chi nhiều hơn cho mẹ của họ mỗi năm. Đồ trang sức và những buổi đi chơi đặc biệt đã tăng lên như những món quà phổ biến nhất cho Ngày của Mẹ. Đối tượng mục tiêu của bạn cho kỳ nghỉ nên bao gồm những người cha và người chồng muốn tặng vợ những điều đặc biệt để ăn mừng.

Ngày 25 tháng 5: Ngày tưởng niệm

Ngày tưởng niệm ban đầu là ngày để tôn vinh những người lính đã ngã xuống. Trong khi nhiều người vẫn dùng ngày này để tưởng nhớ những người đã mất trong chiến tranh, những người khác lại tưởng niệm những thành viên gia đình đã qua đời. Nhiều người tập trung tại nghĩa trang và đặt hoa trên mộ. Nó một ngày cho các cuộc diễu hành, BBQ gia đình và treo cờ bên ngoài nhà. Có thể hình dung đây là ngày Giỗ quốc gia tại Mỹ. 

Cảm hứng sản phẩm

Patriotic

Khách hàng ở khắp mọi nơi thích thể hiện lòng yêu nước của họ. Tạo thiết kế thể hiện tình yêu nước cho gối hoặc sản phẩm trang trí bàn! Khách hàng thích trang trí nhà của họ với các ngôi sao và sọc từ cờ Mỹ. 

Cảm hứng tiếp thị

Quảng cáo sản phẩm trên các tài khoản mạng xã hội! Khách hàng thích mua sắm trên phương tiện truyền thông xã hội và đang dựa vào Pinterest và Instagram để lấy cảm hứng và tìm kiếm các sản phẩm họ yêu thích. Bạn có thể bán hàng trên Instagram hoặc xem xét sử dụng Pinterest để tiếp thị sản phẩm của bạn!

Tháng 5 là thời điểm tuyệt vời trong năm cho các chiến dịch mới và bán sản phẩm mới. Các chiến dịch của bạn cần được cập nhật và chạy sớm nhất có thể để khách hàng có thời gian đặt hàng và nhận sản phẩm. Kiểm tra một vài ngày lễ khác mà bạn có thể nhắm mục tiêu trong tháng năm!

May

 

Topics: Marketing

The GearLaunch Blog

We're here to help you grow by providing the latest in:

 • Ecommerce News
 • Marketing Strategy
 • Exclusive insights

 

Subscribe to Email Updates

Recent Posts