GearLaunch Blog

March Trends Report

Posted by Stacey Bishop on Jan 29, 2020 9:00:00 AM

For Vietnamese, click here. 

Spring is on its way and your marketing campaigns should be too! There’s much to celebrate after a long, cold winter, and customers are ready for bright, happy colors and spring-themed motifs. It’s a great time of year to try selling new products along with the old. Here are a few holidays you can consider for your March campaigns. 

Sunday, March 8th: International Women’s Day

This United Nations sanctioned global holiday started in America in 1909, but it wasn’t until March 8, 1975, when it became an international day. It has continued to gain awareness around the globe and is now seen as a time to celebrate women’s contribution to society and support for organizations supporting women globally. Every year, there is a new theme for International Women’s Day and this year, the theme is #equalforequal. 

Marketing Inspiration

For this type of campaign, it’s important to know your audience well. Consider a highly targeted ad on social media or a targeted email campaign. 

Messaging could include: 

Make the women in your life feel special on International Women’s Day. Order now!

Show gratitude for the women in your life with a special pendant. What are you waiting for? 

Product Inspiration

Consider a design representative of the theme #equalforequal and help women everywhere recognize an important day. Many women will join a march or participate in celebrations at work promoting diversity. Consider a T-shirt design perfect for the day, or a Travel Tumbler with the hashtag #equalforequal women can enjoy all year long. For design inspiration, consider a simple search on Google, “International Women’s Day T-shirts” or on Pinterest. There are ample ideas and inspiration for your design. 

Equal_tumbler

Tuesday, March 17th: St. Patrick’s Day

St. Patrick’s Day is a holiday that has been around since 1762! It falls on the date of the death of St. Patrick who was a patron saint of Ireland. It was first celebrated with a parade in New York City. While traditions around celebrating the day have changed, wearing the color green and the inclusion of the traditional shamrock has stayed the same. It’s a day all about everything green!

Marketing Inspiration

Nontraditional holidays are perfect for stretching your creative muscles! Create captivating emails and include shamrocks, rainbows, leprechauns, and of course the color green. Create last-minute discounts, or just have fun with St. Patrick’s Day inspired lingo. Uber Eats does an excellent job with both design and captivating the spirit of the holiday in their email.

UberEatsEmail

Product Inspiration

The best products for marketing this fun holiday will be anything wearable. An awesome St. Patrick’s Day inspired T-shirt or anything “kiss me, I’m Irish” are hot sellers for this holiday.

Irish_shirt

Saturday, March 28th: Major League Baseball Opening Day

While it may not be an official holiday, opening day is a big day for many Americans. This year is one of the earliest opening days in history and is the first time since 1968 that all teams begin play on the same day! Baseball fans everywhere will be tuning in and showing up to the stadium to cheer for their favorite team in the league!

Marketing Inspiration

If your audience is full of sports fans, you won’t want to miss out on the opportunity to market your baseball-inspired products. Start getting your audience excited and share your designs on your social media platforms. You may also want to share important dates throughout the season and help them celebrate with the right messaging and designs. 

Product Inspiration

The best part of this holiday is how versatile it is for products. Sports fans will share their love of the game on just about any product. Some of the top products are mugs, T-shirts, home decor, tapestries, phone cases, and so much more. Baseball fans won’t hesitate to share their love in any way they can, so why not give them a variety of options! You could increase your basket size by offering designs on multiple products. 

Baseball_Products

March has several low-key holidays for marketing products and new designs. Or just focus on spring designs and center your messaging around the holidays that work best for your audience. Not every holiday works for every audience, so remember to do your research and know your niche! It’s never too late to get to know your audience and target your marketing efforts.

Check out a few other March holidays for your marketing campaigns. 

 

March

------

 

 

 

Báo Cáo Xu Hướng Tháng Ba 

Mùa xuân đang đến và bạn cũng nên chuẩn bị các chiến dịch tiếp thị từ bây giờ! Có rất nhiều thứ để ăn mừng sau một mùa đông lạnh giá, đây là lúc khách hàng đã sẵn sàng cho những màu sắc tươi sáng, hạnh phúc và những họa tiết theo chủ đề mùa xuân, là thời gian tuyệt vời để thử bán những sản phẩm mới. Và sau đây là một số ngày lễ bạn có thể cân nhắc để lên chiến dịch cho tháng ba.

Chủ Nhật, Ngày 8 tháng 3: Ngày Quốc Tế Phụ Nữ 

Ngày lễ này ra đời ở Mỹ vào năm 1909 bởi Liên Hợp Quốc, sau đó đã trở thành ngày lễ quốc tế từ 8/3/1975. Được sự ủng hộ toàn cầu, ngày Quốc Tế Phụ Nữ nhằm tôn vinh sự đóng góp của phụ nữ cho các hoạt động xã hội và hỗ trợ cho các tổ chức phụ nữ toàn cầu. Mỗi năm, có một chủ đề mới cho ngày Quốc Tế Phụ Nữ, và năm nay là #equalforequal – quyền bình đẳng. 

Ý tưởng tiếp thị

Đối với kiểu chiến dịch này, điều quan trọng là bạn biết rõ đối tượng mục tiêu của mình. Hãy cân nhắc một mục tiêu quan trọng trong quảng cáo trên mạng xã hội hay một chiến dịch quảng cáo qua email với đối tượng mà bạn hướng tới.  

Thông điệp có thể bao gồm:

Make the women in your life feel special on International Women’s Day. Order now!

Show gratitude for the women in your life with a special pendant. What are you waiting for? 

Hãy làm cho người phụ nữ trong cuộc sống của bạn cảm thấy đặc biệt vào Ngày Quốc Tế Phụ Nữ. Đặt hàng ngay!

Hãy thể hiện lòng biết ơn đối với những người phụ nữ trong cuộc sống của bạn với một món quà đặc biệt. Bạn còn chờ gì nữa?

Ý tưởng sản phẩm:

Hãy xem xét một thiết kế với chủ đề #equalforequal – quyền bình đẳng và giúp phụ nữ khắp nơi nhận ra tầm quan trọng. Rất nhiều phụ nữ tham gia tuần hành hoặc tham gia các lễ kỷ niệm tại nơi làm việc để ủng hộ ngày này. Hãy xem xét một thiết kế áo phông hay travel tumbler- bình giữ nhiệt với hashtag #equalforequal để họ có thể dùng cả năm sau đó. Về cảm hứng thiết kế, bạn có thể tìm kiếm trên Google, hoặc Pinterest cho chủ đề quốc tế phụ nữ. Sẽ có nhiều gợi ý cho ý tưởng và tạo cảm hứng cho thiết kế của bạn.

Equal_tumbler

Thứ Tư, ngày 17 tháng 3: Ngày Lễ Thánh Patrick

Ngày lễ Thánh Patrick là ngày lễ đã có mặt vào năm 1762! Ngày này rơi vào ngày mất của Thánh Patrick người bảo hộ cho vùng đất Ireland. Ngày lễ lần đầu tiên được tổ chức bằng một cuộc diễu hành tại thành phố New York. Trong khi có nhiều truyền thống đã thay đổi, người dân vẫn thích truyền thống mặc áo màu xanh lá cây và cây shamrock (cỏ ba lá) vẫn được giữ nguyên. Đây là ngày mà mọi thứ đều có màu xanh lá cây.

Ý tưởng tiếp thị

Những ngày lễ không truyền thống là cơ hội tuyệt vời cho sự sáng tạo của bạn. Hãy tạo các email hấp dẫn có cỏ ba lá, cầu vồng, yêu tinh và tất nhiên là màu xanh lá cây. Tạo mã giảm giá giờ chót, hay đơn giản là tạo niềm vui với biệt ngữ lấy cảm hứng từ Thánh Patrick.  Uber Eats đã làm say đắm khách hàng với thiết kế và nội dung email quảng cáo kỳ nghỉ của họ.

UberEatsEmail

 

Ý tưởng sản phẩm:

Các sản phẩm có thể mang trên người là các sản phẩm  tốt nhất cho chiến dịch tiếp thị cho ngày lễ vui vẻ này. Một chiếc áo phông hay bất kỳ thứ gì với khẩu hiệu “ Kiss me, I’m Irish – Hôn tôi đi, tôi là người Ai-len” sẽ là những mặt hàng hot.

Irish_shirt

 

Chủ Nhật, ngày 28 tháng 3: Khai Mạc Giải Bóng Chày Major League

Dường như đây không phải là ngày lễ chính thức, nhưng ngày khai mạc bóng chày cũng là một ngày lễ lớn của nhiều người dân Mỹ. Năm nay là một trong những ngày khai mạc sớm nhất trong lịch sử và là lần đầu tiên kể từ năm 1968 tất cả các đội bóng sẽ chơi cùng một ngày! Người hâm mộ khắp nơi sẽ được điều hướng để đến sân vận động cổ vũ cho đội bóng yêu thích của họ trong giải đấu!

Ý tưởng tiếp thị

Nếu đối tượng của bạn là người hâm mộ thể thao, bạn sẽ có cơ hội tiếp thị các sản phẩm lấy cảm hứng từ bóng chày. Hãy khiến đối tượng của bạn hào hứng bằng các thiết kế chia sẻ trên các phương tiện truyền thông xã hội. Bạn cũng có thể chia sẻ những cột mốc quan trọng trong suốt mùa giải và giúp họ ăn mừng với những thiết kế và thông điệp phù hợp.

Ý tưởng sản phẩm:

Mọi sản phẩm đều phù hợp cho ngày này. Các fan hâm mộ bóng chày sẽ chia sẻ tình yêu của họ với môn thể thao này trên bất cứ sản phẩm nào. Một số sản phẩm hàng đầu như Cốc, Áo, trang trí nhà, thảm, vỏ điện thoại và nhiều hơn nữa. Người hâm mộ bóng chày sẽ không ngần ngại chia sẻ tình yêu của họ bằng mọi cách, vậy tại sao bạn lại giới hạn sản phẩm họ lựa chọn? Bạn có thể gia tăng kích thước giỏ hàng bằng cách đưa ra các thiết kế trên nhiều sản phẩm.

Baseball_Products

 

Tháng ba không có nhiều ngày lễ quan trọng cho việc tiếp thị sản phẩm và thiết kế mới. Bạn hãy tập trung vào các thiết kế mùa xuân cùng thông điệp xung quanh các ngày lễ cho đối tượng khách hàng mục tiêu của mình. Không phải tất cả các ngày lễ đều hiệu quả với mọi đối tượng, vì vậy bạn nên tìm kiếm và biết thị trường ngách – Niche của mình! Hãy tham khảo thêm các ngày lễ tháng ba cho các chiến dịch tiếp thị như bên dưới nhé.  

March

 

Topics: trends

The GearLaunch Blog

We're here to help you grow by providing the latest in:

  • Ecommerce News
  • Marketing Strategy
  • Exclusive insights

 

Subscribe to Email Updates

Recent Posts