GearLaunch Blog

How to sell print on demand products on Instagram

Posted by Stacey Bishop on Aug 25, 2020 8:00:00 AM

For Vietnamese, click here. 

Instagram launched in 2010 as a fun way to share family photos and activities with friends and families. However, it quickly became a powerful platform for influencers, major brands, and ecommerce. If you want to take your business to the next level in 2020, creating a shoppable Instagram account is one way to reach even more of your audience. 

Why Use Shoppable Instagram Posts?

With 90% of accounts already following a business account on Instagram, the likelihood of attracting followers as a business is high. One of the most appealing aspects of creating shoppable posts on Instagram is that businesses can now appeal to a global audience. In 2018, Instagram released the shopping capability to these countries:

UK, France, Germany, Italy, Spain, Sweden, Netherlands, Switzerland, Ireland, South Africa, Belgium, Austria, Portugal, Poland, Greece, Cyprus, Denmark, Czech Republic, Romania, Norway, Hungary, Bulgaria, Croatia, Finland, Latvia, Lithuania, Slovenia, Luxembourg, Brazil, Argentina, Mexico, Peru, Uruguay, Paraguay, Malta, Ecuador, Panama, Belize, Dominican Republic, Australia, New Zealand, Korea, Australia and Japan.

Small businesses across the globe have an even bigger ability to reach audiences on Instagram than ever before. With the addition of even more features such as tagging and a native “checkout” feature, it makes sense to start selling your awesome designs and products on the Instagram platform. 

Mag1

Tips for Success

1. Post regularly - For success on any social platform, having a regular posting schedule is essential for building an audience. 


2. Show variations of your products - Instagram is a very visual platform, so creating appealing images is incredibly important and showing variations of your products helps you attract more followers. Whether it’s showing your products with different backgrounds or highlighting different designs, be sure your newsfeed is filled with attractive images which will entice your audience to buy!


Mag3

3. Create story highlights - Story highlights sit at the top of your Instagram profile. You can create highlights to showcase your products or designs. When a new potential customer visits your profile, they can get a quick snapshot of what you are all about.


4. Feature multiple products together - Customers LOVE seeing collections when they are thinking about purchasing new home decor, so consider featuring multiple products together on your Instagram feed. Show your customers what their home space could look like. 


5. Build audience engagement - Engaging your audience is one of the best ways to grow your brand and build your audience! Try out a variety of engagement tactics and see what works best with your target audience. 


6. Tell your customers they can shop on your account - Customers may not know they can shop on your account. Once you get everything set up for shoppable posts, make an announcement and let your audience know shopping just got easier! 


7. Tag your products in your posts - Once you have a product catalog connected to your Instagram account, don’t forget to tag your products! That way, when customers come across your post and see the shopping bag icon in the top right corner of your post, they’ll know they can browse other products or purchase right from your account. 

Mag2

Getting Started

You can find a complete, step-by-step guide to walk you through setting your Instagram account up for shopping here. Before you get started, there are a few items you’ll need to check to be sure your account is eligible for shopping.

 1. Make sure your account is a business account.
 2. Make sure your business is set up in a supported market.
 3. Your account must comply with the merchant agreement and commerce policies.
 4. Your business must own the website or domain where you are selling your products.
 5. Make sure you are on the latest version of Instagram
 6. Your Instagram account must be connected to a Facebook catalog.   

Shoppable posts on Instagram can be a game changer for your ecommerce business. You’ll be able to drive even more traffic to your products and designs! 

Ready to set up shop? Let GearLaunch help! We’ll have you up and running in no time. 

-------

 

Cách bán sản phẩm in theo yêu cầu trên Instagram

Instagram ra mắt vào năm 2010 như một cách thú vị để chia sẻ hình ảnh và hoạt động gia đình với bạn bè và gia đình. Tuy nhiên, nó nhanh chóng trở thành một nền tảng mạnh mẽ cho những người có ảnh hưởng, các thương hiệu lớn và thương mại điện tử. Nếu bạn muốn đưa doanh nghiệp của mình lên một tầm cao mới vào năm 2020, thì việc tạo tài khoản Instagram có thể mua sắm là một cách để tiếp cận nhiều đối tượng hơn nữa.

Tại sao sử dụng bài đăng trên Instagram có thể mua được?

Với 90% tài khoản đã theo dõi tài khoản doanh nghiệp trên Instagram, khả năng thu hút người theo dõi là một doanh nghiệp là rất cao. Một trong những khía cạnh hấp dẫn nhất của việc tạo các bài đăng có thể mua được trên Instagram là các doanh nghiệp hiện có thể thu hút khán giả toàn cầu. Vào năm 2018, Instagram đã phát hành khả năng mua sắm cho các quốc gia sau:

Vương quốc Anh, Pháp, Đức, Ý, Tây Ban Nha, Thụy Điển, Hà Lan, Thụy Sĩ, Ireland, Nam Phi, Bỉ, Áo, Bồ Đào Nha, Ba Lan, Hy Lạp, Síp, Đan Mạch, Cộng hòa Séc, Romania, Na Uy, Hungary, Bulgaria, Croatia, Phần Lan, Latvia, Lithuania, Slovenia, Luxembourg, Brazil, Argentina, Mexico, Peru, Uruguay, Paraguay, Malta, Ecuador, Panama, Belize, Cộng hòa Dominica, Australia, New Zealand, Hàn Quốc, Australia và Nhật Bản.

Các doanh nghiệp nhỏ trên toàn cầu có khả năng tiếp cận khán giả trên Instagram thậm chí còn lớn hơn bao giờ hết. Với việc bổ sung nhiều tính năng hơn nữa như gắn thẻ và tính năng “thanh toán” riêng, việc bắt đầu bán các thiết kế và sản phẩm tuyệt vời của bạn trên nền tảng Instagram là rất hợp lý.

Mag1

Mẹo để thành công

1. Đăng thường xuyên - Để thành công trên bất kỳ nền tảng xã hội nào, việc có lịch đăng bài thường xuyên là điều cần thiết để xây dựng khán giả.


2. Hiển thị các biến thể của sản phẩm - Instagram là một nền tảng trực quan, vì vậy việc tạo ra những hình ảnh hấp dẫn là vô cùng quan trọng và hiển thị các biến thể của sản phẩm sẽ giúp bạn thu hút nhiều người theo dõi hơn. Cho dù đó là hiển thị các sản phẩm của bạn với các hình nền khác nhau hay làm nổi bật các thiết kế khác nhau, hãy đảm bảo nguồn cấp dữ liệu của bạn chứa đầy hình ảnh hấp dẫn sẽ thu hút khán giả của bạn mua hàng!


3. Tạo điểm nổi bật của câu chuyện - Phần nổi bật của câu chuyện nằm ở đầu hồ sơ Instagram của bạn. Bạn có thể tạo điểm nhấn để giới thiệu sản phẩm hoặc thiết kế của mình. Khi một khách hàng tiềm năng mới truy cập hồ sơ của bạn, họ có thể nhận được ảnh chụp nhanh về những gì bạn đang có.

Mag3

4. Làm nổi bật nhiều sản phẩm cùng nhau - Khách hàng THÍCH xem các bộ sưu tập khi họ đang nghĩ đến việc mua đồ trang trí nhà mới, vì vậy, hãy cân nhắc giới thiệu nhiều sản phẩm cùng nhau trên nguồn cấp dữ liệu Instagram của bạn. Cho khách hàng của bạn thấy không gian nhà của họ trông như thế nào.


5. Xây dựng sự tương tác của khán giả - Tương tác với khán giả là một trong những cách tốt nhất để phát triển thương hiệu và xây dựng khán giả của bạn! Hãy thử nhiều chiến thuật tương tác và xem cách nào phù hợp nhất với đối tượng mục tiêu của bạn.


6. Cho khách hàng biết họ có thể mua sắm trên tài khoản của bạn - Khách hàng có thể không biết họ có thể mua sắm trên tài khoản của bạn. Khi bạn đã thiết lập mọi thứ cho các bài đăng có thể mua được, hãy thông báo và cho khán giả của bạn biết việc mua sắm trở nên dễ dàng hơn!


7. Gắn thẻ các sản phẩm của bạn trong bài đăng của bạn - Sau khi bạn đã kết nối danh mục sản phẩm với tài khoản Instagram, đừng quên gắn thẻ các sản phẩm của bạn! Bằng cách đó, khi khách hàng xem qua bài đăng của bạn và nhìn thấy biểu tượng túi mua sắm ở góc trên cùng bên phải của bài đăng, họ sẽ biết rằng họ có thể duyệt qua các sản phẩm khác hoặc mua hàng ngay từ tài khoản của bạn.

Bắt đầu

Bạn có thể tìm thấy hướng dẫn từng bước đầy đủ để hướng dẫn bạn cách thiết lập tài khoản Instagram để mua sắm tại đây. Trước khi bắt đầu, bạn cần kiểm tra một số mặt hàng để đảm bảo tài khoản của mình đủ điều kiện mua sắm.

 1. Đảm bảo rằng tài khoản của bạn là tài khoản doanh nghiệp.
 2. Đảm bảo rằng doanh nghiệp của bạn được thiết lập trong một thị trường được hỗ trợ.
 3. Tài khoản của bạn phải tuân thủ thỏa thuận người bánchính sách thương mại.
 4. Doanh nghiệp của bạn phải sở hữu trang web hoặc miền mà bạn đang bán sản phẩm của mình.
 5. Đảm bảo bạn đang sử dụng phiên bản Instagram mới nhất
 6. Tài khoản Instagram của bạn phải được kết nối với danh mục Facebook.

Các bài đăng có thể mua được trên Instagram có thể là một công cụ thay đổi cuộc chơi cho doanh nghiệp thương mại điện tử của bạn. Bạn sẽ có thể thúc đẩy nhiều lưu lượng truy cập hơn đến các sản phẩm và thiết kế của mình!

Sẵn sàng để thiết lập cửa hàng? Hãy để GearLaunch trợ giúp! Chúng tôi sẽ giúp bạn thiết lập và chạy ngay lập tức.

Topics: Social Media, Marketing

The GearLaunch Blog

We're here to help you grow by providing the latest in:

 • Ecommerce News
 • Marketing Strategy
 • Exclusive insights

 

Subscribe to Email Updates

Recent Posts