GearLaunch Blog

How to Create a Successful Online Store

Posted by Stacey Bishop on Feb 19, 2020 8:00:00 AM

For Vietnamese, click here.

Creating a successful online store means keeping the customer in mind and giving them an awesome experience from awareness to purchase. We’ve discovered 7 strategies the best online stores use for maximum success!

Easy to Navigate and Engaging Web Design

You don’t have to have the best products to have success, but your website does need to be easy to navigate and provide an engaging experience for customers. They need to easily find your products, reviews, and purchase information. Kissmetrics found that 93% of customers said visual appearance was one of the most important factors in their decision to make a purchase! It’s important to look professional online. 

Design elements to keep in mind are:

 • Is it clean and easy to read?
 • Is it intuitive?
 • Is it easy for customers to use?
 • Does it follow the latest web design trends?
 • Does it captivate your customer’s attention?
 • Are you using full-width, high-resolution images?
 • Is your text too distracting?

igor-miske-Px3iBXV-4TU-unsplash

There are many options for creating an awesome website for customers. If you are tech-savvy, you can spend the time designing your own site, or you can find a template online, or even hire a developer on a site such as Fiverr. Whatever you choose, consider having others test it out and give you some honest feedback before you start marketing.

An Awesome About Us Page

Your “About” page is a huge opportunity to show your customers why they should choose you! It should contain contact information, information about your business, testimonials, and reviews. Show your customers who you are and give them a reason to choose your store! Don’t forget to include your social media accounts so they can find you other places online. It’s a missed opportunity for many online stores. 

Offer Online Support

Customer service is an important part of success with your online store. Customers expect a quick response to their questions. Offering online support may be the difference between gaining or losing a sale. You can answer any questions they have about your products or troubleshoot issues after a sale. Offering support at all stages makes a big difference for customers. 

austin-distel-uLnmmE8Y0E4-unsplash

At GearLaunch, we understand the importance of customer service and provide both our sellers and their customers top-notch service in several languages. 

Consider Paid Advertising on Social Media

Running a few paid ads on social media is a good way to stand out and get attention online. When you know your audience, you can target them with fun, creative ads. It’s a good way to engage with new potential customers. Social media is a powerful tool and with the right strategy, you can take your store to a new level. If you target too broad of an audience in your ads, you’ll spend too much money and miss out on sales. Learn all about your audience before you start running ads! 

Build Trust with Buyer Reviews

One quick way to succeed is with buyer reviews. Whether you are just starting out, or you’ve been selling products for a while, you can always start collecting reviews. New customers want to know that others have been satisfied with your products. It’s a great way to provide social proof. Start collecting reviews with your first online sale, and you’ll be on your way to building trust with your audience! 

Be Mobile Responsive

Since as much as 45% of all online sales occur on mobile devices, it’s imperative to have a mobile responsive site! The number of sales completed on mobile devices will only continue to grow. Whether you use a template, design your own site, or hire a designer, be sure to make your site device-friendly. There’s nothing worse than losing a sale because a customer can’t complete the process on their phone.

charles-deluvio-leqrylJNYUQ-unsplash

Use High Res Photos

Your product images make an immediate impression on potential customers. Using clear, high-resolution photos is a good way to attract customers. When you use lower resolution images, it makes your products look low-quality. Customers also prefer lifestyle images. Instead of simply showing the product they are considering purchasing, consider also using lifestyle mockups so they can picture using the product themselves. It’s a quick way to win over new customers!

Conclusion

Starting a successful online store requires time and patience.  It’s important to remember it takes time to build up an engaged and returning customer base. Employing these 7 strategies is just the beginning of your road to success online!

InfoGraphic (1)

 

-----

 

Làm cách nào để tạo nên một cửa hàng trực tuyến thành công

Tạo một cửa hàng online thành công nghĩa là luôn hướng về khách hàng  và cung cấp cho họ những trải nghiệm tuyệt vời từ cảm nhận ban đầu đến việc mua hàng. Chúng tôi đã phát hiện ra 7 chiến lược tốt nhất mà các cửa hàng online đã thành công khi sử dụng!

Thiết kế trang web thu hút và dễ dàng điều hướng 

Bạn không nhất thiết phải có những sản phẩm tốt nhất để có được thành công, nhưng trang web của bạn cần phải dễ dàng điều hướng và cung cấp trải nghiệm hấp dẫn cho khách hàng. Họ cần dễ dàng tìm thấy sản phẩm, đánh giá và thông tin mua hàng từ trang web của bạn. Kissmetrics thấy rằng 93% khách hàng nói rằng giao diện web  là một trong những yếu tố quan trọng nhất trong quyết định mua hàng của họ! Một trang web chuyên nghiệp là vô cùng quan trọng. 

Các lưu ý thiết kế web cần có là:

 • Có gọn gàng và dễ đọc không?
 • Có trực quan không?
 • Có dễ dàng cho khách hàng sử dụng không?
 • Liệu nó có theo xu hướng thiết kế web mới nhất không?
 • Liệu nó có thu hút sự chú ý của khách hàng của bạn không?
 • Bạn đang sử dụng hình ảnh độ phân giải cao, độ rộng đầy đủ không?
 • Văn bản của bạn có cô động không?

igor-miske-Px3iBXV-4TU-unsplash

Có nhiều lựa chọn để tạo nên một trang web tuyệt vời cho khách hàng. Nếu bạn là người am hiểu về công nghệ, bạn có thể dành thời gian thiết kế trang web của riêng mình hoặc bạn có thể sử dụng một mẫu trực tuyến hoặc thậm chí thuê một người viết  trên trang web như Fiverr. Dù bạn chọn gì, hãy cân nhắc để người khác kiểm tra và cung cấp cho bạn một số phản hồi trung thực trước khi bạn bắt đầu tiếp thị.

Cần có một trang giới thiệu tuyệt vời

Trang giới thiệu về bạn là một cơ hội lớn để cho khách hàng thấy tại sao họ nên chọn bạn! Trang này nên chứa thông tin liên lạc, thông tin về doanh nghiệp, lời chứng thực và các đánh giá về bạn. Cho khách hàng thấy lý do để chọn cửa hàng của bạn! Đừng quên bao gồm các tài khoản mạng xã hội của bạn để họ có thể tìm thấy bạn ở những nơi khác. Đây  là một cơ hội không nên bị bỏ lỡ cho các cửa hàng trực tuyến.

Cung cấp hỗ trợ trực tuyến

Dịch vụ khách hàng là một phần quan trọng của sự thành công đối với cửa hàng trực tuyến. Khách hàng mong đợi một câu trả lời nhanh chóng cho câu hỏi của họ. Cung cấp hỗ trợ trực tuyến có thể tạo nên sự khác biệt giữa tăng hoặc giảm doanh số bán hàng. Bạn có thể trả lời bất kỳ câu hỏi nào họ có về sản phẩm hoặc khắc phục sự cố sau khi bán hàng. Cung cấp hỗ trợ ở tất cả các giai đoạn tạo ra sự khác biệt lớn cho khách hàng.

austin-distel-uLnmmE8Y0E4-unsplash

Tại GearLaunch, chúng tôi hiểu tầm quan trọng của dịch vụ khách hàng và cung cấp cho cả người bán và khách hàng của họ dịch vụ hàng đầu bằng nhiều ngôn ngữ.

Xem xét việc quảng cáo có trả phí  trên các trang mạng xã hội

Chạy một vài quảng cáo trả tiền trên các trang xã hội là một cách tốt để nổi bật và thu hút sự chú ý trực tuyến. Khi bạn biết đối tượng của mình, bạn có thể nhắm mục tiêu cho họ bằng các quảng cáo vui nhộn, sáng tạo. Đó là cách tốt để thu hút các khách hàng tiềm năng mới. Phương tiện truyền thông xã hội là một công cụ mạnh mẽ và với các chiến lược đúng đắn, bạn có thể đưa cửa hàng của mình lên một tầm cao mới. Nếu bạn nhắm mục tiêu quá rộng về đối tượng trong quảng cáo của mình, bạn sẽ chi quá nhiều tiền và bỏ lỡ doanh số. Hãy tìm hiểu tất cả về đối tượng của bạn trước khi bạn bắt đầu chạy quảng cáo!

Xây dựng niềm tin bằng nhận xét của người mua 

Một cách nhanh chóng để thành công là  thông qua đánh giá của người mua. Cho dù bạn mới bắt đầu, hoặc bạn đã bán sản phẩm một thời gian, bạn luôn có thể bắt đầu thu thập đánh giá. Khách hàng mới muốn biết rằng những người khác đã hài lòng với sản phẩm của bạn. Đây là một cách tuyệt vời để cung cấp bằng chứng xã hội. Hãy bắt đầu thu thập đánh giá với lần bán hàng trực tuyến đầu tiên của bạn và bạn sẽ tiếp tục xây dựng niềm tin với khách hàng của mình!

Giao diện di động thân thiện

Có tới 45% tổng doanh số bán hàng trực tuyến thực hiện trên thiết bị di động, nên bắt buộc phải có một trang web đáp ứng được cho thiết bị di động! Nhờ đó doanh số bán hàng hoàn thành trên thiết bị di động sẽ chỉ tiếp tục tăng. Cho dù bạn sử dụng một mẫu có sẵn,hay tự thiết kế trang web  hoặc thuê một nhà thiết kế, hãy chắc rằng giao diện cho thiết bị di động thân thiện. Không có gì tệ hơn là mất cơ hội bán hàng vì khách hàng không thể hoàn thành quy trình mua hàng trên điện thoại của họ.

charles-deluvio-leqrylJNYUQ-unsplash

Sử dụng hình ảnh độ phân giải cao

Hình ảnh sản phẩm của bạn tạo ấn tượng ngay lập tức đối với khách hàng tiềm năng. Sử dụng hình ảnh rõ nét, độ phân giải cao là một cách tốt để thu hút khách hàng. Khi bạn sử dụng hình ảnh độ phân giải thấp hơn, nó làm cho sản phẩm của bạn trông kém chất lượng. Khách hàng cũng thích hình ảnh thực tế của sản phẩm. Thay vì chỉ đơn giản là hiển thị sản phẩm họ đang xem xét mua, hãy sử dụng các lifestyle mockup để họ có thể hình dung cách sử dụng sản phẩm đó. Đây là một cách nhanh chóng để giành được khách hàng mới!

Kết luận:

Bắt đầu một cửa hàng trực tuyến thành công đòi hỏi thời gian và sự kiên nhẫn. Điều quan trọng cần nhớ là cần có thời gian để xây dựng một tập khách hàng trung thành có thể quay lại mua sản phẩm của bạn. Hãy sử dụng 7 chiến lược này để khởi đầu cho con đường thành công của bạn!

InfoGraphic (1)

 

Topics: Marketing

The GearLaunch Blog

We're here to help you grow by providing the latest in:

 • Ecommerce News
 • Marketing Strategy
 • Exclusive insights

 

Subscribe to Email Updates

Recent Posts