GearLaunch Blog

Father's Day Seller's Guide

Posted by Stacey Bishop on May 2, 2019 8:54:31 AM

For Vietnamese, click here. 

Did you know Father’s Day didn’t become an official holiday until 1972? Since then, it’s grown in popularity and while it isn’t as big of a retail holiday as Mother’s Day, it still brought in about $15 billion in revenue in 2018. An average of 75% of men in the United Kingdom and the United States plan on celebrating the holiday every year which makes it a great opportunity for Ecommerce businesses.

We have some marketing insights and inspiration to get you started!

Segments to Target

All types of families celebrate this special day. It’s a day that not only celebrates traditional fathers but men from all walks of life that play an important role to others. Some segments to consider targeting are:

 • Step-fathers
 • New fathers
 • Divorced Dads
 • Grandfathers
 • Furbaby Dads
 • Other male role models - uncles, brothers, or neighbors

Think about your niche when you choose which segment to target. If your segment consists mostly of animal lovers, targeting dog dads may be the perfect way to market your business this Father’s Day.  

Design Inspiration

When it comes to the design you choose for products in your store, spend some time checking out popular items online. Look at the colors and designs competitors are choosing, and spend some time doing your research on Google Trends. It’s always best to do some research before jumping into your next campaign.

Celebrate the Dog Dad in Your Life!

It may seem silly, but dog dads take their job seriously. Your customers will get a kick out of a fun dog dad T-shirt design and wear it proudly even when it’s NOT Father’s Day.

UnisexCrew_FRONT_46be88da32

Sample Calls-to-Action:

Don’t forget your dog’s dad!

Put a smile on the man in your furbaby’s life when you order today.

The Outdoorsman

Some dads can’t get enough of the outdoors. The perfect gift for these dads is a gorgeous print of their favorite camping or hunting spot on canvas to hang in their office. Remind customers how much a sentimental gift means to the man in their lives.

Mountain_canvas

Sample Calls-to-Action:

What are you getting Dad? It’s not too late!

Dad would LOVE a print for his office.

Pick Dad’s favorite hunting picture and order today!

Father & Son 

Fathers and sons love to celebrate their unique bond and what better day to do that than Father’s Day. Help your customers with funny mugs designed to bring them together. When you are creating your calls-to-action, remember to use emotional drivers. Emotion inspires a customer to buy right away.

Mug

Sample Calls-to-Action:

Father’s Day gifts under [$] for a limited time! Order now and save.

Did you forget? Don’t worry. There’s still time to order a gift for Father’s Day.

Celebrate Grandfather with Gusto!

Grandfathers can’t get enough of their grandkids. One way to upsell your customers is to remind them not to forget grandpa! They love gifts too. Design a fun T-shirt a grandfather would wear with pride and include it as an add-on at check out.

GRANDPA_SHIRT

Sample Calls-to-Action

Don’t forget grandpa! Add this T-shirt to your cart and spread the love.

Give grandpa a fun way to brag about his grand kids. Order now.

Reminder...

Start your campaigns early so customers have time to buy. Let your customers know what the last day is they can place an order to receive it before Father’s Day.  

Read the June Trends Report for more campaign inspiration.

Are you trying out Instagram? We have a few pointers. Download our eBook for everything you need to know about growing Instagram.

DOWNLOAD MY COPY___

Hướng dẫn bán hàng vào Ngày của Bố

Bạn có biết Ngày của Bố đã không trở thành một ngày lễ chính thức cho đến năm 1972? Kể từ đó, ngày này đã trở nên phổ biến và mặc dù đây không phải ngày lễ bán lẻ lớn như Ngày của Mẹ, nó vẫn mang lại doanh thu khoảng 15 tỷ đô la vào năm 2018. Trung bình 75% nam giới ở Vương quốc Anh và Hoa Kỳ lên kế hoạch kỷ niệm ngày lễ hàng năm, điều này làm cho ngày này trở thành một cơ hội tuyệt vời cho các doanh nghiệp thương mại điện tử. Chúng tôi có một số thông tin và cảm hứng tiếp thị để giúp bạn bắt đầu!

Phân khúc mục tiêu

Tất cả các gia đình đều kỷ niệm ngày đặc biệt này. Đó là một ngày không chỉ tôn vinh những người cha truyền thống mà cả những người đàn ông thuộc mọi tầng lớp đóng vai trò quan trọng đối với người khác. Một số phân khúc để xem xét nhắm tới là:

 • Cha dượng
 • Những người mới làm bố
 • Các ông bố đã ly hôn
 • Ông nội
 • Những người nuôi thú cưng (Furbaby Dads)
 • Những người đàn ông trong gia đình (chú, anh,...) hoặc hàng xóm

Hãy suy nghĩ về thị trường ngách của bạn khi chọn phân khúc nào cần nhắm đến. Nếu phân khúc của bạn bao gồm chủ yếu là những người yêu động vật, thì việc nhắm mục tiêu vào những người nuôi chó có thể là cách hoàn hảo để tiếp thị trong Ngày của Cha.

Cảm hứng thiết kế

Khi nói đến thiết kế bạn chọn cho các sản phẩm trong cửa hàng của bạn, hãy dành thời gian kiểm tra các mặt hàng phổ biến trực tuyến. Nhìn vào màu sắc và thiết kế mà các đối thủ cạnh tranh đang lựa chọn và dành thời gian nghiên cứu trên Google Trends. Đây luôn là công cụ tốt nhất để thực hiện một số nghiên cứu trước khi bắt tay vào chiến dịch tiếp theo của bạn.

Các ông bố nuôi thú cưng!

Nghe có vẻ ngớ ngẩn, nhưng các ông bố nuôi chó coi trọng công việc của họ. Khách hàng của bạn sẽ không khỏi thích thú với thiết kế áo thun vui nhộn và mặc nó một cách tự hào vào cả những ngày không phải Ngày cùa Bố.

UnisexCrew_FRONT_46be88da32

Mẫu kêu gọi hành động:

Đừng quên ông bố nuôi thú cưng của bạn!

Đặt một nụ cười trên khuôn mặt của ông bố nuôi thú cưng khi bạn đặt hàng hôm nay

Ông bố thích hoạt động ngoài trời

Một số ông bố sẽ rất thích các hoạt động ngoài trời. Món quà hoàn hảo cho những ông bố này là một bản in tuyệt đẹp về nơi cắm trại hoặc săn bắn yêu thích trên vải để treo trong văn phòng của họ. Hãy nhắc nhở khách hàng một món quà tình cảm có ý nghĩa như thế nào đối với người đàn ông trong cuộc sống của họ.

Mountain_canvas

Mẫu kêu gọi hành động

Bạn đã chuẩn bị quà tặng gì cho Bố chưa? Vẫn chưa quá trễ để đặt hàng!

Bố của bạn chắc chắn sẽ RẤT THÍCH một bản in đặt trong văn phòng.

Hãy chọn hình ảnh săn bán mà Bố bạn yêu thích và đặt hàng ngay hôm nay!

Bố & Con

Bố và con trai thích ăn mừng mối quan hệ độc nhất của họ và còn ngày nào tốt hơn để làm điều đó ngoài Ngày của Bố. Hãy giúp khách hàng của bạn gần nhau hơn với những chiếc cốc với thiết kế ngộ nghĩnh. Khi bạn tạo lời kêu gọi hành động, hãy nhớ sử dụng các thông điệp tạo cảm xúc. Cảm xúc truyền cảm hứng cho khách hàng mua ngay.

Mug

Mẫu kêu gọi hành động

Quà tặng ngày của Cha dưới [$] chỉ trong thời gian giới hạn! Đặt hàng ngay và tiết kiệm nhiều hơn.

Bạn đã quên đặt hàng? Đừng lo lắng. Vẫn còn thời gian để đặt một món quà cho Ngày của Cha.

Ông nội

Ông luôn là người rất yêu thương cháu của mình. Một cách để bạn upsell là nhắc nhở khách đừng quên đặt hàng ông! Họ cũng thích được tặng quà. Hãy thiết kế một chiếc áo phông vui nhộn mà ông nội sẽ mặc với niềm tự hào khi khách hàng thanh toán để upsell.

GRANDPA_SHIRT

Mẫu kêu gọi hành động

Đừng quên ông của bạn! Thêm mẫu áo sau vào giỏ hàng và thể hiện tình yêu dành cho ông.

Món quà hoàn hảo để ông có thể khoe về cháu của mình. Đặt hàng ngay.

Bắt đầu chiến dịch của bạn sớm để khách hàng có thời gian để mua. Hãy cho khách hàng của bạn biết ngày cuối cùng họ có thể đặt để nhận đơn hàng trước Ngày của Cha.

Theo dõi thêm báo cáo xu hướng tháng sáu để có thêm cảm hứng tiếp thị.

Bạn đang thử Instagram? Chúng tôi có một vài gợi ý. Tải về ebook của chúng tôi để biết thêm các mẹo và thủ thuật.

DOWNLOAD MY COPY

 

Topics: Products, trends

The GearLaunch Blog

We're here to help you grow by providing the latest in:

 • Ecommerce News
 • Marketing Strategy
 • Exclusive insights

 

Subscribe to Email Updates

Recent Posts