GearLaunch Blog

10 Online Marketing Tactics for a Happy Holiday Season

Posted by Ngan Ton on Oct 10, 2018 1:12:14 PM
Find me on:

For Vietnamese, please click here.

Given the stress of the holiday season, it's conceivable that not all of us are excited for its arrival. However, we can all agree it's the perfect time to reconnect with existing customers and engage new shoppers.

This year, instead of just sending out a mass email, try a more strategic and thoughtful approach. Here are 10 online marketing tactics you can customize for a happy holiday season.

1. Google Shopping

If you sell physical products, Google Shopping campaigns can be perfect for your busy online holiday shoppers. Your products are conveniently displayed with only the relevant details (image, name, price, and store name), and the path to purchase is virtually seamless.

Be warned this specific arena will get more competitive as the holidays near as it is one of the most effective marketing tactics for sellers and efficient browsing processes for buyers.

Screenshot_ugly holiday sweater - Google Search_10-04-2018_16_14_06

2. Instagram Ads

Instagram is not the place to be bland. Show your brand's spirit and sense of humor through high quality photos and maintain and consistent posting schedule. From these posts, pick your best ones and develop a holiday ad campaign around them.

Check out our Instagram marketing guide for more information. Here's an example of a brand with timely Instagram content and a whole lot of personality.

Screenshot_20181004-163058
Johnny Cupcakes' Instagram content for Breast Cancer Awareness Month

3. SOCIAL GIVEAWAYS

Speaking of Instagram, an organic way to use the platform is for social holiday giveaways. Who doesn't like free stuff?

Whether it be a big discount, a free gift with purchase or something completely free, it will definitely reward you to get into the holiday spirit of giving. Brands hosting social giveaways will typically ask followers to comment, share, like, etc. a post that contains the giveaway prize featured in the image.

 4. SEASONAL ADWORDS CAMPAIGNS

AdWords can be a good tactic year round, but it can be especially profitable during the holidays. For example, if you specialize in men’s apparel, you can target key phrases like “gifts for him” or “holiday sweaters for dad.” Follow the same line of thought and create specialized ads and landing pages with incentives to shop with your brand during the holiday season.

Don't forget these AdWords marketing tips:

 • Use seasonal copy by including holiday specific words and phrases like “Christmas” or “happy holidays.”
 • Feature special offers and seasonal deals.
 • Create urgency with phrases like “10% off all orders before Nov 30th!” or “Don't Miss Out!”
 • Set up ad scheduling to bid on the times when your target audience is active. 

5. Email Campaigns

If you’re not incorporating emails into your holiday marketing strategy, you're making a tremendous mistake. Consistent and relevant email campaigns help your brand stay top-of-mind and increase the effectiveness of the "nudge factor." Read more about holiday email campaigns here and also grab a few tips to start drafting your email strategy ASAP!

Because inboxes will undoubtedly be flooded with emails as the holidays near, pay close attention to your email subject lines. Similar to content for your seasonal AdWords campaigns, it’s important you subject lines give readers an incentive to shop with you. Check out this post on holiday email subject lines.

6. Remarketing

Remember that time you almost bought that thing, forgot about it, and then you saw it again and remembered to go back and finished checking out? That's what remarketing is all about! Remarketing is when you cookie visitors and remind them at a later time about that item they really liked.

During the holidays, people are busy and can abandon your store for any number of reason—not just because they didn't like your products. If they bounce from your site, they may just need a quick nudge to come back.

7. Sentimental AD images

Imagery can be a powerful thing. They can help evoke powerful feelings from your audience, and emotions can drive action. Use this to your advantage and help your audiences recall all the pleasantries of the holidays.

8. DISPLAY ADS

Now is the time to call on the help of your in-house designer. Don't have one? Check out this guide to hiring freelance help.

As your customers are browsing, eye-catching display ads are a great way to remind them of your brand and what you offer. You don't need to specifically feature a sale or create a sense of urgency. Rather, it depends on where you want your ads placed. You want to be relatable to your audience, not seem like a bargain bin. Here's an example of HotelTonight's display ad from a couple of years ago. It's friendly, funny, and reminds viewers to check them out.

holiday ad campaigns

 

9. Advertise on Amazon

For sellers with diverse selling channels, don't forget to put some budget into Amazon ads. Equally important, don't forget to get your FBA (fulfillment by Amazon) inventory to Amazon by their deadline. This is usually early November. If you expect to sell most of your inventory, be sure to calculate the cost of a stock-out against holding more inventory. It’s usually a better idea to have more inventory in FBA. 

10. Personalized Gifts

This last one is more about relationship building and ensuring your best customers remain that way. Spend some time personalizing gifts for your most valued customers—it can be something as small as a greeting card to full-fledged packaged gifts.

Small acts of personalized kindness can make a huge impact on your business, and can turn happy customers into brand advocates.

Use these 10 tactics to make your holiday marketing wishes come true!

New call-to-action

 

----------

10 CHIẾN LƯỢC MARKETING TRỰC TUYẾN CHO MỘT MÙA LỄ HỘI THÀNH CÔNG

Có một điều chắc chắn là thời điểm lễ hội đến, không phải ai cũng đều cảm thấy hân hoan đón chào mà cùng lúc cũng cảm thấy áp lực của nó. Tuy vậy, không thể phủ nhận rằng đây là thời điểm hoàn hảo để bạn kết nối lại với những khách hàng hiện có và thu hút khách hàng mới.

Năm nay, thay vì chỉ gửi email marketing, sao bạn không thử những cách thức chiến lược và tư duy hơn. Dưới đây là 10 chiến lược marketing trực tuyển bạn có thể áp dụng để có một mùa lễ hội thành công.

1. GOOGLE SHOPPING

Nếu bạn bán sản phẩm vật lý, những campaign Google Shopping chính là lựa chọn hoàn hảo cho người tiêu dùng bận rộn. Sản phẩm của bạn sẽ tự nhiên trình diện với những thông tin liên quan (như ảnh, tênn, giá và tên cửa hàng), và quá trình mua hàng thì vô cùng dễ dàng.

Tuy nhiên hình thức này tỉ lệ cạnh tranh cũng rất cao khi mùa lễ hội càng đến gần vì đây là phương thức dễ dàng và hiệu quả với hầu hết người bán hàng.

Screenshot_ugly holiday sweater - Google Search_10-04-2018_16_14_06

2. QUẢNG CÁO INSTAGRAM

Instagram không phải nơi dành cho sự nhạt nhẽo. Thể hiện tinh thần của thương hiệu and sự hài hước qua những bức ảnh chất lượng cao và sự đều đặn cập nhật thông tin chặt chẽ. Từ những bài post đó, lựa chọn bài tốt nhất và phát triển quảng cáo holiday cho camp đó.

Tìm hiểu gợi ý Instagram marketing của chúng tôi để có thêm thông tin. Dưới đây là ví dụ về 1 nhãn hàng với nội dung theo thời gian hợp lý và nhiều tính cá nhân trong đó.

Screenshot_20181004-163058
Johnny Cupcakes' Instagram content for Breast Cancer Awareness Month

3. QUÀ TẶNG MẠNG XÃ HỘI

Theo Instagram, cách đơn thuần nhất để sử dụng nền tảng là để dùng cho tặng quà lễ hội trên mạng xã hội. Ai lại không thích những món đồ miễn phí cơ chứ?

So với việc giảm giá khủng thì một món quà miễn phí hoặc thứ gì đó hoàn toàn không mất tiền thật sự mang đến không khí lễ hội. Các nhãn hàng tổ chức những chương trình tặng quà nếu follower bình luận, chia sẻ, like...post về quà tặng nên kèm theo hình ảnh.

 4. ADWORDS CHIẾN DỊCH THEO MÙA

AdWords có thể là công cụ tốt cho cả năm và đặc biệt hữu dụng trong giai đoạn mùa lễ hội. Ví dụ nếu bạn chuyên bán áo nam, bạn có thể sử dụng trường như “quà cho nam" hoặc “áo lễ hội cho bố". Thực hiện theo cùng ý tưởng tương tự và tạo quảng cáo và trang đích chuyên biệt với các ưu đãi khi mua sắm với thương hiệu của bạn trong mùa lễ hội.

Đừng quên những mẹo AdWords marketing sau:

 • Sử dụng bản sao theo mùa và bao gồm các từ và cụm từ dành riêng cho kỳ nghỉ lễ như “Christmas”  hoặc “happy holidays.”
 • Giới thiệu ưu đãi đặc biệt và ưu đãi theo mùa.
 • Tạo lập những cụm từ giục giã như “10% off all orders before Nov 30th!” hoặc “Don't Miss Out!”
 • Lên lịch chạy ad để thực hiện đúng giờ khi những khách hàng mục tiêu hoạt động.

5. CHIẾN DỊCH EMAIL

Nếu bạn không kết hợp email vào chiến lược tiếp thị mùa lễ hội của mình thì bạn đang mắc phải một sai lầm khủng khiếp. Chiến dịch email phù hợp và có chiến lược giúp thương hiệu của bạn luôn được cập nhật và tăng hiệu quả của "yếu tố di chuyển". Đọc thêm về các chiến dịch email ngày lễ hội tại đây và  lấy một vài mẹo để bắt đầu soạn thảo chiến lược email của bạn càng sớm càng tốt!

Chắc chắn hộp thư đến sẽ bị tràn ngập các email khi ngày lễ hội gần, hãy chú ý đến các dòng chủ đề email của bạn. Tương tự như nội dung cho các chiến dịch AdWords theo mùa của bạn, điều quan trọng là các dòng tiêu đề của bạn cung cấp cho độc giả một khuyến khích để mua sắm với bạn. Hãy xem bài đăng này trên dòng tiêu đề email ngày lễ.

6. REMARKETING

Hãy nhớ đến khoảng thời gian bạn gần như đã mua thứ đó, rồi quên mất nó, và sau đó bạn nhìn thấy nó một lần nữa và nhớ để quay trở lại và hoàn thành việc mua hàng? Đó là những gì remarketing mang lại! Remarketing là khi bạn định vị khách truy cập và nhắc họ nhớ lại về mặt hàng đó họ đã quan tâm đến nó.

Trong dịp lễ hội, mọi người bận rộn và có thể quên mất cửa hàng của bạn vì bất kỳ lý do nào - không chỉ vì họ không thích sản phẩm của bạn. Nếu họ thoát khỏi trang web của bạn, họ có thể chỉ cần di chuyển nhanh.

7. HÌNH ẢNH QUẢNG CÁO NHIỀU Ý NGHĨA

Hình ảnh có thể là một tác động mạnh mẽ. Nó có thể giúp gợi lên cảm xúc mạnh mẽ từ khán giả của bạn và cảm xúc có thể thúc đẩy hành động. Sử dụng điều này để tạo lợi thế cho bạn và giúp khán giả của bạn nhớ lại tất cả những điều thú vị của những ngày lễ hội.

8. DISPLAY ADS

Bây giờ chính là lúc để cần sự giúp đỡ của những nhà thiết kế. Nếu bạn không có ai như thế trong nhóm thì đừng ngại tìm đến những người làm việc tự do giúp đỡ. 

Khi khách hàng của bạn đang lướt mạng, quảng cáo hiển thị hình ảnh bắt mắt là cách tuyệt vời để nhắc họ về thương hiệu của bạn và những gì bạn cung cấp. Bạn không cần phải đặc biệt tính năng bán hàng hoặc tạo cảm giác cấp thiết. Thay vào đó, nó phụ thuộc vào nơi bạn muốn đặt quảng cáo của mình. Bạn muốn nó có thể có mối liên hệ với khán giả nhưng không khiến nó rẻ rúm. Dưới đây là ví dụ về quảng cáo hiển thị hình ảnh của HotelTonight từ một vài năm trước. Nó thân thiện, hài hước và nhắc người xem kiểm tra chúng.

holiday ad campaigns

9. QUẢNG CÁO TRÊN AMAZON

Đối với người bán có kênh bán hàng đa dạng, đừng quên đặt một số ngân sách vào quảng cáo của Amazon. Quan trọng không kém, đừng quên để có được hàng tồn kho FBA của bạn (thực hiện bởi Amazon) cho Amazon trước thời hạn của họ. Đây thường là đầu tháng mười một. Nếu bạn dự kiến bán hết kho hàng của mình, hãy đảm bảo tính toán chi phí khi hết hàng để chuẩn bị tốt hơn. Thường thì nên có nhiều khoảng dự trữ hơn trong FBA.

10. QUÀ TẶNG MANG TÍNH CÁ NHÂN

Cuối cùng là vấn đề liên quan đến xây dựng và duy trì những mối quan hệ với khách hàng. Dành thời gian cá nhân hoá những món quà của bạn dành cho khách hàng - nó có thể nhỏ như tấm thiệp trong món quà bọc gói cẩn thận.

Hành động nhỏ nhưng chân thành có thể tác động lớn tới việc kinh doanh của bạn và biến những khách hàng hạnh phúc trở thành tiếng nói cho thương hiệu của bạn.

Sử dụng 10 chiến thuật này để biến những hi vọng của bạn tiếp thị mùa lễ hội trở thành sự thật!

 

New call-to-action

Topics: Tips and Tactics, Holidays

The GearLaunch Blog

We're here to help you grow by providing the latest in:

 • Ecommerce News
 • Marketing Strategy
 • Exclusive insights

 

Subscribe to Email Updates

Recent Posts